Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Supergigantā sensacionāli triumfējusī Ledecka: Pēc finiša domāju, ka notikusi kāda kļūda

Iepriekš labus panākumus snovbordā guvusī Čehijas sportiste Estere Ledecka sestdien pēc finiša Phjončhanas olimpisko spēļu kalnu slēpošanas supergiganta sacensībās dāmām, ieraugot rezultātu, domāja, ka notikusi kāda kļūda.

Jau ziņots, ka Ledecka sestdien triumfēja Phjončhanas olimpisko spēļu kalnu slēpošanas supergiganta sacensībās dāmām, sagādājot vienu no lielākajām sensācijām olimpisko spēļu kalnu slēpošanas sacīkšu vēsturē.

"Pēc finiša brīnījos, kas noticis. Domāju: "Vai tā ir kļūda?". Domāju, ok, viņi izlabos manu finiša laiku, man tikai būs jāpagaida nedaudz līdz pāris sekundes nāks klāt. Skatījos uz tablo un nekas nenotika, visi kliedza un es sāku domāt: "Ok, tas ir nedaudz dīvaini"," stāstīja Ledecka.

Ledecka, kura ir divkārtēja pasaules čempione snovborda paralēlajā slalomā, līdz šim kalnu slēpošanā Pasaules kausa posmos ne reizi nebija tikusi uz goda pjedestāla, bet sestdien Phjončhanā aizvadīja savu dzīves labāko braucienu, izcīnot šokējošu uzvaru.

"Līdz šodienai domāju, ka esmu labāka snovbordiste nekā kalnu slēpotāja. Ikreiz, kad stājos uz starta, cīnos par zeltu. Mēģinu sev iestāstīt, ka jādara maksimums un tad jau redzēs, kas notiks tālāk. Tagad tas patiešām arī notika, negaidīju, ka kalnu slēpošanā šis brīdis pienāks tik ātri," skaidroja Ledecka.

Čehiete neslēpa, ka tagad būs grūtāk sadalīt savu uzmanību starp abu sporta veidu treneriem.

"Tas ir tāpat kā šķirti vecāki dala savus bērnus, man visu laiku jābūt starp abiem treneriem. Domāju, ka esmu gatava pārslēgties "snovborda meitenes" režīmā. Būtu jauki uzvarēt abos sporta veidos, darīšu maksimumu, lai to paveiktu," uzsvēra Ledecka.

Otro vietu izcīnīja austriete Anna Veita, bet trešā palika Tīna Veirātere no Lihtenšteinas. Ledeckas uzvaru neviens negaidīja, jo vēl pirms čehietes starta Veitas konkurentes viņu sveica kā sacensību uzvarētāju, austrietei jau sākot lēnām priecāties par zelta medaļu. Tomēr pēc tam sekoja šokējošs Ledeckas brauciens, pašai čehietei pēc finiša sasniegšanas nespējot noticēt tam, ko viņa ir paveikusi.

"Viņas bija nedaudz šokētas un uz mani noskatījās. Viņas ir ļoti jaukas meitenes un spožas zvaigznes. Viņas daudz sasniegušas, man nav tik lielu panākumu," secināja Ledecka.

Čehijas sportiste atklāja, ka cenšas vienmērīgi sadalīt treniņus abos sporta veidos.

"Protams, ka šodien sirdī biju nedaudz arī snovbordiste. Visas konkurentes ir speciālistes šajā disciplīnā un izjuta spiedienu. Nodomāju: "Saņemies, aizvadi savu labāko braucienu, slēpotāja"," stāstīja Ledecka.

"Treniņus mēģinu sadalīt 50 pret 50. Tomēr kalnu slēpošanā sanāk vairāk, jo tur ir lielāki riski," atzīmēja Ledecka.

Zīmīgi, ka Ledecka šajā Olimpiādē var veikt vēl nebijušu ierakstu ziemas olimpisko spēļu vēsturē, jo nākamajā nedēļā viņai ir paredzēts starts snovborda paralēlajā milzu slalomā. Phjončhanā viņa startēja arī kalnu slēpošanas milzu slalomā, kur ieguva 23.vietu.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi