Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Svētdiena Pekinā: Debitēs Vīgants, izšķirošie braucieni Aparjodam un Bērziņam

Pekinas olimpisko spēļu trešajā dienā distanču slēpošanā skiatlonā startēs Raimo Vīgants, kā arī divus pēdējos braucienus cīņā par medaļām kamaniņu sportā aizvadīs trīs Latvijas kamaniņu braucēji Kristers Aparjods, Gints Bērziņš un Artūrs Dārznieks.

Plkst.9. pēc Latvijas laika sacensības sāksies 30 kilometru skiatlonā, kur ar 49.numuru startēs Vīgants. Arī turpmāk minēts laiks, kāds tas tobrīd ir Latvijā. Sacensības tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7).

15 kilometri būs jāveic klasiskajā stilā un 15 - brīvajā stilā.

Latvijas distanču slēpotājam šīs ir pirmās olimpiskās spēles.

Plkst.13.30 pirmo braucienu kamaniņu sportā aizvadīs vīrieši, bet otrais brauciens paredzēts plkst.15.15. Sacensības tiešraidē translēs LTV7.

Trešajā braucienā sportisti startēs atbilstoši ieņemamajai vietai - Kristers Aparjods kā piektais, Gints Bērziņš kā sestais un Artūrs Dārznieks kā 22..

Ceturtajā braucienā sportisti startēs apgrieztā secībā, labākā rezultāta autoram pēc trim braucieniem braucot pēdējam.

Pēc pirmajiem diviem braucieniem augstāko vietu ieņem Aparjods, kurš pēc pirmā brauciena atradās ceturtajā pozīcijā, bet pēc otrā atkāpās par vienu vietu zemāk.

Bērziņš, kurš pēc pirmā brauciena ieņēma septīto vietu, pēc veiksmīga otrā brauciena spēja uzlabot savu pozīciju un būt sestais.

Savukārt Dārznieks pirmajā braucienā gandrīz piedzīvoja kritienu, kā rezultātā pēc diviem braucieniem ieņēma vien 22.pozīciju 34 startējušo sportistu konkurencē.

Līderis pēc diviem braucieniem ir vācietis Johanness Ludvigs, kurš divu braucienu summā uzrādīja laiku viena minūte un 54,501 sekunde. Otrais, no līdera atpaliekot 0,039 sekundes, ir Austrijas sportists Volfgangs Kindls, bet labāko trijnieku noslēdz itālis Dominiks Fišnallers, kurš vācietim piekāpjas 0,304 sekundes.

Aparjods no Ludviga atpaliek par 0,460 sekundēm, bet Bērziņš - par 0,662 sekundēm. Savukārt Dārznieks līderim pēc diviem braucieniem zaudē 3,035 sekundes.

Phjončhanā Aparjods ieņēma 11.vietu, kā arī Latvijas izlases sastāvā finišēja sestajā vietā komandu stafetē. Dārznieks ieņēma 24.vietu, bet Bērziņš ir sacensību debitants.

Svētdien medaļas tik sadalītas septiņās disciplīnās ātrslidošanā, snovbordā, tramplīnlēkšanā, kamaniņu sportā, frīstailā, distanču un kalnu slēpošanā.

Pekinā Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāv 57 sportisti 11 sporta veidos: ātrslidošanā, biatlonā, bobslejā, daiļslidošanā, distanču slēpošanā, frīstailā, hokejā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā, šorttrekā, tramplīnlēkšanā un ziemeļu divcīņā.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Pekinā no 4. līdz 13.martam norisināsies paralimpiskās spēles.

Par aktualitātēm no Pekinas informēs ziņu aģentūras LETA sporta žurnālists Kristaps Plaums, bet fotografēs Edijs Pālens. Olimpiskajām spēlēm veltītajā LETA sadaļā (" pieejama jaunākā informācija ne tikai par Latvijas sportistu gaitām un panākumiem, bet arī citām aktualitātēm.

Latvijas komandas sastāvs dalībai Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs:

Haralds Silovs (ātrslidošana), Baiba Bendika (biatlons), Oskars Ķibermanis, Matīss Miknis, Dāvis Spriņģis, Edgars Nemme, Emīls Cipulis (bobslejs), Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Endija Lāsma Tērauda (skeletons), Kendija Aparjode, Elīza Tīruma, Elīna Ieva Vītola, Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Artūrs Dārznieks, Roberts Plūme, Mārtiņš Bots, Juris Šics, Andris Šics (kamaniņu sports), Deniss Vasiļjevs (daiļslidošana), Roberts Krūzbergs, Reinis Bērziņš (šorttreks), Kitija Auziņa, Patrīcija Eiduka, Samanta Krampe, Estere Volfa, Baiba Bendika, Raimo Vīgants, Roberts Slotiņš (distanču slēpošana), Liene Bondare, Miks Zvejnieks (kalnu slēpošana), Markuss Vinogradovs (ziemeļu divcīņa), Ivars Punnenovs, Jānis Kalniņš, Kristers Gudļevskis, Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs, Kristaps Zīle, Patriks Ozols, Jānis Jaks, Uvis Jānis Balinskis, Nauris Sējējs, Roberts Mamčics, Lauris Dārziņš, Nikolajs Jeļisejevs, Mārtiņš Karsums, Miks Indrašis, Rihards Bukarts, Rodrigo Ābols, Andris Džeriņš, Oskars Batņa, Deniss Smirnovs, Renārs Krastenbergs, Mārtiņš Dzierkals, Kaspars Daugaviņš, Ronalds Ķēniņš (hokejs).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi