Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tērauda EČ skeletonā tiek diskvalificēta pēc pirmā brauciena

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda svētdien Siguldā tika diskvalificēta pēc Eiropas čempionāta pirmā brauciena.

Siguldā paralēli Eiropas čempionātam norisinās arī Pasaules kausa sezonas pēdējais posms, taču tā ieskaitē Tērauda nestartēja. 

Pirmajā braucienā nepārspēta bija krieviete Jeļena Ņikitina, kura trasi veica 51,85 sekundēs un laboja Siguldas ledusrenes rekordu, 0,44 sekundes atpalika austriete Janīne Floka, bet vēl 0,03 sekundes zaudēja vāciete Tīna Hermana.

Tērauda startēja kā pēdējā no 26 sportistēm un Ņikitinai zaudēja 0,92 sekundes, kas kopējā ieskaitē deva 12.rezultātu. Turklāt, pirmais desmitnieks bija vienas sekundes simtdaļas attālumā.

Latvijas skeletoniste uztraukumā pirms pirmā brauciena aizmirsa uzvilkt vesti ar numuru, kā dēļ vēlāk saņēma diskvalifikāciju un otrajā braucienā nepiedalījās.

Otrajā braucienā Ņikitina savu starta rekordu uzlaboja uz 4,85 sekundēm, bet finišā ar 52,02 sekundēm bija trešā, taču nosargāja uzvaru summā. Braucienā Ņikitinas rekordu - 51,85 sekundes atkārtoja šveiciete Marina Džilardoni, bet 0,11 sekundes lēnāka bija krieviete Jūlija Kanakina, kamēr Ņikitina ar Floku dalīja trešo vietu.

Summā Ņikitinai 0,34 sekundes zaudēja Džilardoni, bet vēl sekundes desmitdaļu lēnāka bija Floka. Šī trijotne kāpa uz goda pjedestāla arī Eiropas čempionāta ieskaitē.

Pasaules kausa kopvērtējumā triumfēja vāciete Žaklīne Lelinga, kura svētdien bija astotā.

Tēraudai šī bija pirmā pieredze, cīnoties ar pasaules vadošajām sportistēm, jo šosezon viņa savas prasmes kaldināja pēc spēka trešajās sacensībās - Eiropas kausā. Skeletonistei Kēnigszē un Siguldas posmos izdevās izcīnīt uzvaru, bet kopvērtējumā viņa bija augstajā otrajā pozīcijā.

Jau šobrīd zināms, ka nākamsezon Tērauda, kā arī Dārta Zunte piedalīsies jau līmeni augstākās sacensībās - Starpkontinentālajā kausā, kas ir viena soļa attālumā no Pasaules kausa līmeņa.

Sestdien Siguldā norisinājās Pasaules kausa posms, kas vienlaikus arī bija Eiropas čempionāts. Dubultuzvaru Pasaules kausa posmā svinēja brāļi Martins un Tomass Dukuri. M.Dukurs līdz ar panākumu šajā etapā kļuva par vienpadsmitkārtējo Eiropas čempionu un deviņkārtējo Pasaules kausa uzvarētāju.

Savukārt plkst.13.30 sezonas pēdējo posmu divnieku sacensībās aizvadīs bobsleja divnieki.

Pēc šī posma sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā. 

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Natālija Bērziņa
N
Kā tas iespējams. Viņa taču nebija viena, bet kopā ar komandu. Ja sportiste uztraukumā varēja nepamanīt, ka viss nav kārtībā, tad jābrīnās par apkalpojošās komandas aklumu.
VVZ
V
Tas ir jāprot! Ar šādu gājienu var iešļūkt enciklopēdijā...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi