Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +27 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Titulētā Norvēģijas distanču slēpotāja Juheuga par dopinga lietošanu saņem 13 mēnešu diskvalifikāciju

Divkārtējā Pasaules kausa ieguvēja distanču slēpošanā Terēza Juheuga par aizliegto vielu lietošanu saņēmusi 13 mēnešu diskvalifikāciju, lēmusi Norvēģijas Olimpiskā komiteja (NIF).

Juheugai jau pirms gandrīz četriem mēnešiem tika piespriesta pagaidu diskvalifikācija, līdz ar to viņa trasē varēs atgriezties novembrī un piedalīties nākamā gada olimpiskajās spēlēs.

Sākotnēji Norvēģijas antidopinga uzraugs Juheugai pieprasīja 14 mēnešu diskvalifikāciju, bet tagad piespriests par mēnesi īsāks sods.

Patlaban 28 gadus vecā Juheuga ir viena no šī brīža slavenākajām slēpotājām un pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja, tomēr oktobrī tika pavēstīts, ka sportistes organismā atrastas aizliegtā anaboliskā steroīda klostebola pēdas. Analīzes sportistei tika ņemtas šī gada 16.septembrī.

Kā iepriekš jau tika vēstīts, Juheuga augustā treniņos augstkalnē lietojusi pretapdegumu lūpu balzamu, neapzinoties, ka tajā atrodas aizliegtās vielas.

Juheuga 2010.gadā Norvēģijas izlases sastāvā tika kronēta par olimpisko čempioni 4x5 kilometru stafetē. Pēc četriem gadiem Sočos viņa tika pie sudraba 30 kilometru brīvā stila distancē un bronzas desmit kilometru klasikā.

Tāpat viņa divas reizes triumfējusi Pasaules kausa kopvērtējumā 2014.gadā un šogad, kā arī guvusi septiņas zelta medaļas pasaules čempionātos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Karalis uz māla kājām

Ja tā bija pēdējā reize, es to izbaudīju – mājienu par iespējamo atgriešanos slavenajos Rolāna Garrosa māla kortos pēc izstāšanās no Francijas atklātā čempionāta (French Open) jau pirmajā kārtā d...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi