Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Titulētā Vona vairs neplāno piedalīties nākamajās olimpiskajās spēlēs

Titulētā ASV kalnu slēpotāja Lindsija Vona neplāno piedalīties 2022.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs, līdz ar to viņa savu pēdējo startu Olimpiādēs, visticamāk, aizvadīs ceturtdien, kad notiks Alpu kombinācijas sacensības.

Jau vēstīts, ka par favorīti uzskatītā Vona trešdien izcīnīja bronzas medaļu nobraucienā, 0,47 sekundes zaudējot itālietei Sofijai Godžijai, priekšā palaižot arī sudraba medaļu ieguvušo norvēģieti Ragnhilu Mūvinkelu.

"Ņemot vērā to, kas ar mani ir noticis pēdējos astoņos gados, kā arī atceroties to, kam nācās iet cauri, lai nokļūtu šajās olimpiskajās spēlēs, medaļas izcīnīšana ir sapņa piepildījums," pēc trešdien aizvadītajām sacensībām sacīja Vona. "Uz lietām jāskatās reāli. Protams, es priecātos par zelta medaļu, taču arī bronza ir neticams panākums, ar kuru es lepojos."

Vona nespēja atkārtot savu 2010.gadā Vankūveras olimpiskajās spēlēs gūto panākumu, kad nobraucienā izcīnīja čempiones titulu, tad tiekot arī pie bronzas supergigantā, līdz ar to Phjončhanā viņa izcīnīja savu trešo Olimpiādes godalgu karjerā.

Pirms četriem gadiem Vona traumas dēļ nevarēja piedalīties olimpiskajās spēlēs Sočos, vairākkārt gūstot nopietnas traumas arī nākamajās sezonās, jo sportistei tika veiktas vairākas operācijas, tostarp arī potītei un ceļgalam.

"Skumji, bet šīs bija manas pēdējās nobrauciena sacensības olimpiskajās spēlēs. Es vēlētos, kaut varētu sacensties arī pēc četriem gadiem, jo man patīk to darīt un gūt no sacensībām prieku, taču apzinos, ka mans ķermenis neizturēs vēl četrus gadus. Ceru, ka organisms man ļaus vēl kādus gadus piedalīties sacensībās," bilda Vona, kura jau iepriekš bija paziņojusi, ka tuvākajā laikā beigt sportistes karjeru vēl nedomā un nākamajā sezonā vēl noteikti startēs.

Vonas mērķis ir kļūt par visu laiku uzvarām bagātāko kalnu slēpotāju Pasaules kausa vēsturē, kur viņai šobrīd ir 81.uzvara, tikai par pieciem panākumiem atpaliekot no leģendārā zviedra Ingemera Stēnmarka.

"Šodien centos saglabāt emocijas, lai arī pirms starta tas nebija viegli. Tomēr uz kalna izdevās atstāt visu, ko varēju," piebilda amerikāniete.

Savas pirmās olimpiskās spēles amerikāniete aizvadīja vēl tālajā 2002.gadā, kad 17 gadu vecumā viņa Soltleiksitijā bija sestā kombinācijā. Savukārt trešdien viņa kļuva par visu laiku vecāko medaļnieci kalnu slēpošanas sacensībās dāmām, pārspējot austrieti Mikaēlu Dorfmeisteri.

Phjončhanas olimpiskās spēles noslēgsies svētdien, līdz tam kalnu slēpošanā sadalot vēl trīs medaļu komplektus - slalomā vīriešiem un Alpu kombinācijā sievietēm, kā arī pirmo reizi olimpisko spēļu vēsturē komandu sacensībās.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi