Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Tramplīnlēcējs Kasai - pirmais sportists, kurš startējis astoņās ziemas olimpiskajās spēlēs

Japānas tramplīnlēcējs Noriaki Kasai ceturtdien kļuva par pirmo sportistu, kurš piedalījies astoņās ziemas olimpiskajās spēlēs, jo 45 gadus vecais sportists Phjončhanā startēja kvalifikācijas sacensībās no mazā tramplīna.

Lai arī Phjončhanas olimpiskās spēles oficiāli tiks atklātas piektdien, jau ceturtdien tika aizvadīti pirmie starti, sacensības sākot jaukto pāru komandām kērlingā, kā arī tramplīnlēcējiem aizvadot kvalifikāciju no mazā tramplīna.

Labākais kvalifikācijā bija vācietis Andrēass Velingers, kurš šīs sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā ir trešais. Viņš par 103,0 metru tālu lēcienu nopelnīja 133,5 punktus, aiz sevis atstājot sezonas līderi Kamilu Stohu no Polijas, kurš izpildīja par metru tālāku lēcienu, taču saņēma 131,7 punktus.

Tikmēr Kasai kvalifikācijā ieņēma 20.vietu, aizlecot 98,0 metrus tālu un nopelnot 117,7 punktus, ar ko pārliecinoši pietika, lai tiktu starp 50 pamatsacensību dalībniekiem.

Labāko 50 vidū tika Igaunijas pārstāvis Marti Nomme, kurš ieņēma 48.vietu, bet divi viņa komandas biedri Arti Aigro un Kevins Maļcevs ieņēma attiecīgi 55. un 56.vietu, pamatsacensībš netiekot.

Kasai olimpisko debiju piedzīvoja 1992.gadā Albērvilā, bet ceturtdien kļuva par pirmo sportistu, kurš piedalījies astoņās ziemas Olimpiādēs. Līdz šim viņš rekordu dalīja ar patlaban dopinga apsūdzību dēļ nežēlastībā kritušo krievu kamaniņu braucēju Albertu Demčenko, kurš sportista gaitas ir beidzis, bet tagad darbojas kā treneris.

Vēl 1994.gadā Lillehammerē Kasai ieguva sudraba godalgu komandu sacensībās, bet individuāli lielāko sasniegumu viņš guva 2014.gadā Sočos, kad tika pie sudraba lēcienos no lielā tramplīna, pirms četriem gadiem izcīnot arī bronzu komandu sacensībās. Pirms četriem gadiem viņš kļuva par vecāko olimpisko medaļnieku tramplīnlēkšanā.

Pasaules kausā Kasai startē kopš 1988.gada un guvis 17 uzvaras.

Absolūtais rekordists pēc aizvadīto olimpisko spēļu skaita ir Kanādas jātnieks Aiens Millers, kuram 2012.gadā Londonā bija desmitās spēles, savukārt Latvijas šāvējam Afanasijam Kuzminam un Austrijas burātājam Hūbertam Raudašlam ir deviņas olimpiskās spēles.

Tikmēr ziemā no Latvijas sportistiem rekordisti ir kamaniņu braucēja Anna Orlova un biatlonists Ilmārs Bricis, kuri piedalījās sešās Olimpiādēs starp 1992. un 2010.gadu. Kaut Bricis 47 gadu vecumā joprojām turpina karjeru, viņš Phjončhanā nestartēs, bet uz Dienvidkoreju devies kā Baibas Bendikas treneris.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Čempionu mentalitāte

Feldmanis: iegūta ceļazīme un papildu laiks, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi