Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vāciete Dālmeiere triumfē arī iedzīšanā, Bendika pakāpjas uz 33. vietu

Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika pirmdien Ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā savā otrajā startā ieņēma 33. vietu 10 km iedzīšanas distancē, šautuvē kļūdoties trīs reizes, kamēr par divkārtēju Phjončhanas olimpisko čempioni kļuva vācu biatloniste Laura Dālmeiere.

Bendika distancē devās kā 39., divas minūtes un astoņas sekundes aiz sprinta uzvarētājas Lauras Dālmeieres no Vācijas. Kā zināms, Baiba sprintā izcīnīja 39. vietu, šautuvē kļūdoties četras reizes.

Iedzīšanu Baiba sāka labā tempā, savas pozīcijas līdz šaušanai zaudējot pavisam nedaudz. Viena kļūda pirmajā ugunslīnijā gan latvieti atmeta uz 43. vietu, tomēr gana ātrs solis trasē un nekļūdīgi veikta otrā guļus šaušana jau ļāva pakāpties uz 35. pozīciju.

Ieradusies uz trešo šaušanu kā 34., Baiba diemžēl pieļāva divas kļūdas, atkrītot uz 38. vietu trīsarpus minūtes aiz līderes Dālmeieres, kura droši slēpoja pretī otrajam zeltam Phjončhanā.

Pēdējā šautuvē Baiba nekļūdījās, pakāpjoties jau uz 33. vietu, ko viņa noturēja līdz pat finišam. Dālmeierei viņa zaudēja trīs minūtes un 24,1 sekundi.

Tikmēr Dālmeiere no 20 šāvieniem kļūdījās tikai vienā, ārkārtīgi pārliecinoši triumfējot arī iedzīšanā un tiekot pie otrās zelta godalgas šajās olimpiskajās spēlēs. Sudrabs šoreiz slovākietei Anastasijai Kuzminai (+29,4 sekundes), kura šaušanā kļūdījās četras reizes, bet finiša spurtā par 0,2 sekundēm pārspēja francūzieti Anaī Beskonu. Zīmīgi, ka Kuzmina no 13. vietas sprintā pakāpās uz otro iedzīšanā, bet Beskona bronzu izcīnīja, startējot deviņpadsmitā.

Pirmais trijnieks bija pārliecinoši atrāvies no sekotājām, jo ceturtajā vietā finišējusī norvēģiete Marte Olsbū no bronzas godalgas atpalika 38 sekundes.

Bendikai Phjončhanā vēl priekšā starts 15 km individuālajā distancē, kas notiks trešdien. Pēc tās kļūs zināms,vai viņa varēs piedalīties sestdien gaidāmajās 12,5 km sacensībās ar kopējo startu, kur startēs vien 30 sportistes.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi