Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Vairākas reizes krīt

Deniss Vasiļjevs pasaules čempionātu noslēdz neveiksmīgi.

Kritieniem bagātu sniegumu pasaules čempionātā daiļslidošanā uz ledus rādīja Deniss Vasiļjevs. No Daugavpils nākušais sportists izcīnīja 18. vietu un garantēja vienu kvotu Latvijai 2022. gada olimpiskajās spēlēs.

Pēc īsās programmas Vasiļjevs ieņēma 14. pozīciju. Diemžēl divas dienas vēlāk sacensību galvenajā startā viņam neizdevās parādīt labu slidojumu. Brīvo programmu Deniss sāka ar kritienu, mēģinot izpildīt četrkāršo Salhova lēcienu. Ar roku ledum Vasiļjevs pieskārās arī pēc trīskāršā aksela. Piezemēšanās nebija ideāla trīskāršajā flipā, bet vēl viens kritiens sekoja, izpildot trīskāršo lucu. Četras rupjas kļūdas maksāja dārgi. Vasiļjevs saņēma 131,83 punktus par slidojumu un atkāpās četras pozīcijas zemāk. 18. vieta nodrošināja ceļazīmi uz Pekinas olimpiskajām spēlēm. Viņš nebija startējis kopš septembra, kad uzvarēja Nebelhorn Trophy turnīrā. Pēc pasaules čempionāta būs atpūtas pauze un ar mierīgu prātu varēs gatavoties lielajam četrgades notikumam.

Vīru konkurencē iztika bez pārsteigumiem. Trešo reizi pēc kārtas par pasaules čempionu kļuva amerikānis Neitans Čens. Viņš veica teju ideālu brīvo programmu un kopsummā pārliecinoši uzvarēja. Sudrabu un pirmo medaļu tik augstas raudzes sacensībās izcīnīja 17 gadu vecais japānis Juma Kagijama. Viņš neslēpa prieku par paveikto. Kagijama ir jaunākais medaļnieks kopš 2012. gada. Ar bronzu samierinājās divkārtējais olimpiskais čempions Judzuru Hanji.

Dāmām pirmoreiz kopš amerikāniešu dominances 1991. gadā visu goda pjedestālu aizņēma vienas valsts pārstāves. Šoreiz to paveica Krievijas trio Anna Ščerbakova, Jeļizaveta Tuktamiševa un Aleksandra Trusova, kas startēja zem nacionālās federācijas karoga valsts antidopinga pārkāpumu dēļ. Apbalvošanas ceremonijā atskaņoja Pētera Čaikovska skaņdarbu. Jāatzīmē, ka daudzi neslēpa sašutumu par daudzo punktu piešķiršanu Krievijas sportistēm. Latvijas sportiste Angelīna Kučvaļska ieņēma 33. vietu, un pēdējā cerība izcīnīt olimpisko ceļazīmi būs septembrī. Arī pāru un dejās uz ledus konkurencē triumfēja slidotāji no Krievijas, dominējot šajā pasaules čempionātā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi