Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vasiļjevs: Nevaru sagaidīt, kad varēšu atgriezties mājās un sākt strādāt

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs pēc sava Phjončhanas olimpisko spēļu slidojuma izvēles programmā ļoti apmierināts un pārpildīts ar labām emocijām, uzsvēra sportists.

Sestdien Phjončhanā rīta cēlienā tika aizvadītas izvēles programmas sacensības vīriešu daiļslidošanā, Denisam Vasiļjevam savās debijas olimpiskajās spēlēs izcīnot 19.vietu.

"Esmu ļoti apmierināts un pārpildīts ar labām emocijām. Es labi noslidoju, man patika savs priekšnesums un arī skatītāji juta man līdzi," sacīja Vasiļjevs. "Uzskatu, ka startēt pirmajam ir vieglāk, jo ir sarežģīti gaidīt savu kārtu un būt nepieciešamajā noskaņojumā, kad jākāpj uz ledus. Ja slidoju ātrāk, man ir vieglāk."

Vasiļjevs sestdien startēja nedaudz pēc plkst.10 pēc vietējā laika, bet arēna tik agrā rītā bija pustukša. Sportists izteicās, ka viņš būtu gribējis, lai tribīnes būtu piepildītas, kas sniegtu vairāk emociju, tomēr viņš tik un tā arēnā redzējis Latvijas karogus. Vasiļjevs Āzijā ir gana populārs un šeit viņam ir daudz atbalstītāju.

"Šodien nesanāca tas pats lēciens, kas vakar - trīskāršais aksels. Visas slidošanas laikā gan šodien, gan vakar īsajā programmā tas bija vienīgais lēciens, kas nesanāca. Iesildīšanās laikā arī tad izdevās, tad nē. Ir sarežģīti lēcienu pielāgot, jo dažbrīd to lec labi, bet pēc tam tas "nonāk no sliedēm" un kaut kur pazūd. Nedēļu pirms olimpiskajām spēlēm man šis lēciens izdevās, bet dažas dienas pirms priekšnesuma tas nolēma pazust," atklāja Vasiļjevs.

"Par savām atzīmēm pārāk daudz nedomāju, drīzāk veltu uzmanību savam slidojumam un 100% izpildījumam. Es slidoju, lai saņemtu lieliskas emocijas," norādīja Vasiļjevs. "Šajās olimpiskajās spēlēs esmu sapratis ļoti daudz no tā, ko man vajag uzlabot. Šī pieredze ir ļoti nepieciešama manas karjeras turpinājumam. Nevaru sagaidīt, kad varēšu atgriezties mājās un sākt strādāt."

Vasiļjevs atzina, ka no līdzjutēju viedokļa viņam šīs neesot bijušas emocionālākās sacensības, jo arēna neesot bijusi piepildīta.

"Uz izvēles programmu noteikti atnāca arī cilvēki, kuri par daiļslidošanu neko daudz nezina. Tomēr man pašam šis bija ļoti emocionāls un piepildīts slidojums, jo man ļoti tas patika. Man nav tik liela pieredze slidot, kad man tas pie viena arī patīk," izteicās Latvijas daiļslidotājs.

Vasiļjeva treneris ir slavenais šveicietis Stefans Labjēls. Latvijas sportists pauda vēlmi turpināt sadarbību ar olimpisko medaļnieku un divkārtējo pasaules čempionu.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs ir pārstāvēta pirmoreiz kopš 1994.gada.

 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Daiga
D
Apsveicam Deni ...tu malacis.Lielisks sportists.Paldies ari Stwfanam Lambjera kungam par darbu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi