Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Viens no retajiem pasākumiem uz sniega: Madonā notiks LČ distanču slēpošanā

Šajā nedēļas nogalē, 15. un 16.februārī, Madonas slēpošanas un aktīvās atpūtas bāzē Smeceres sils ir sapūsts mākslīgais sniegs un varēs norisināties Latvijas čempionāta pirmais posms distanču slēpošanā, kas būs arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības, pulcējot slēpotājus arī no citām valstīm. Sestdien distanču slēpotāji dažādās vecuma grupās noskaidros ātrākos sprinterus brīvajā stilā, bet svētdien ir paredzēts veikt īso distanci brīvajā stilā ar intervāla startu, vēsta rīkotāju pārstāvis Ivars Bācis.

Šī gada Latvijas čempionāta pirmais posms distanču slēpošanā bija paredzēts 11. un 12.janvārī Cēsu Olimpiskajā centrā Priekuļos, bet kā dažviet Eiropas valstīs, kur nav sniega šajā siltajā ziemā, arī pie mums janvārī paredzētās sacensības tika pārceltas uz nenoteiktu laiku, kamēr būs piemēroti apstākļi. Dažas pagājušās nedēļas dienas ar mīnuss grādiem ir izmantojuši madonieši, kas aktīvi ir pastrādājuši, lai saražotu sniegu 1,3km aplim “Smeceres sila” trasē un šajās dienās ar plus grādiem to saglabātu Latvijas čempionāta noriseu. Līdz ar to šī gada pirmā posma distances daļēji tiks apvienotas ar otrā posma distancēm, tādējādi slēpošanas sezonai siltās ziemas dēļ iesākoties piecas nedēļas vēlāk.

Ja sākotnēji pirmajā posmā abas dienas bija paredzēta īsā distance, vienu dienu slēpojot klasiskajā stilā, bet otru brīvajā, tad šajā nedēļas nogalē tikai viena diena ir palikusi ar īso distanci, bet otra ir aizstāta ar sprintu. Abas dienas slēpotājiem būs jāsacenšas brīvajā stilā. Šī gada Latvijas čempionāts tāpat kā iepriekšējos divus gadus iesāksies ar sprintu, un arī otrajā dienā būs tā pati īsā distance. Līdz ar to savulaik ierasto Priekuļu vietā jau trešo gadu pēc kārtas pirmais posms tiks aizvadīts “Smeceres sila” trasē. Abas dienas sacensības sāksies plkst.10.00, un kā pirmie sacensības uzsāks FIS grupu dalībnieki, bet dienas vidū uz starta stāsies jaunieši. Tā kā par prioritāti šogad ir izvirzīts Latvijas čempionāts, tad FIS sacensībās S18-20, V18-20, S un V grupās dalībnieki var startēt arī bez aktīva FIS koda. Taču jāņem vērā, ka pirmajā dienā sprinta sacensībās, ja dalībnieks bez aktīva FIS koda pārvarēs kvalifikāciju un iekļūs izslēgšanas jeb finālbraucienos, tad viņš sacensības turpināt nevarēs, jo netiks iekļauts sprinta finālos un neparādīsies arī FIS rezultātos.

Vīriešiem diemžēl izpaliks mūsu divu labāko slēpotāju Induļa Bikšes un Raimo Vīganta duelis, jo Norvēģijā dzīvojošais un treniņus aizvadošais Vīgants nedēļas nogalē startēs Norvēģijas kausā. Toties dalībnieku skaitu kuplinās talsinieku kvartets, kurus var pieskaitīt pie medaļu pretendentiem. Ļoti interesanta un spraiga cīņa tiek gaidīta puišiem V18 grupā (2002.-2003.g.), kur uz godalgotām vietām pretendēs vismaz septiņi jaunieši. Viņu vidū būs pirms dažām nedēļām Jaunatnes Ziemas Olimpiskajā spēlēs startējušie madonietis Lauris Kaparkalējs un rīdzinieks Aleksandrs Ļūļe, kurus vēlēsies pārspēt Edijs Eiduks no Vecbebriem, rīdzinieks Bruno Krampe, mājinieks Uvis Akmentiņš, un siguldieši Rainers Paeglis un Sandijs Suhanovs.

Sieviešu konkurencē diemžēl neredzēsim absolūto līderi un pasaules kausa posmā trīsdesmitniekā tikušo Patrīciju Eiduku, kura šobrīd trenējas Itālijā, gatavojoties pasaules junioru čempionātam. Līdz ar to iespējas uz uzvaru paveras jebkurai citai. Tikmēr S18 grupā Lozannā startējušajām siguldietei Kristīnei Brunerei un rīdziniecei Samantai Krampei konkurenci cīņā par medaļām mēģinās sastādīt madoniete Kima Krūmiņa un Katrīna Bērziņa, kā arī cēsniece Marta Priede.

Madonā mēs varētu ieraudzīt arī vismaz dažus no šobrīd vadošajiem igauņiem, jo sestdien paredzētais slavenais Tartu maratons sniega trūkuma dēļ ir atcelts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi