Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Zubkovs: Domāju, Krievijas sportistus nepielaidīs olimpiskajās spēlēs

Krievijas sportistus nepielaidīs nākamā gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, uzskata Krievijas Bobsleja federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs.

Jau ziņots, ka vēl pagājušajā nedēļā Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) anulēja Zubkova rezultātus 2014.gada Soču olimpisko spēļu divnieku un četrinieku sacensībās, kur viņš kļuva par olimpisko čempionu. Savukārt trešdien SOK atcēla vēl viena krievu pilota Aleksandra Kasjanova iegūto bronzu divniekos, tādējādi pie olimpiskās bronzas divniekos, visticamāk, tiks latviešu pilots Oskars Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu.

Virkne Krievijas sportistu tika turēti aizdomās par dopinga provju viltošanu Soču Olimpiādes laikā. Šīs lietas izskatīja speciāla SOK komisija Denisa Osvalda vadībā, pēc kuras rekomendācijām organizācija arī pieņēmusi lēmumus atņemt medaļas.

Savukārt nākamnedēļ oficiāli tiks paziņots, vai Krievijas komandu pielaidīs Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

"Uzskatu, ka SOK pieņems lēmumu nepielaist Krievijas sportistus startam olimpiskajās spēlēs," trešdien preses konferencē klāstīja Zubkovs. "Tas būs liels trieciens ne tikai Krievijas, bet gan visas pasaules sportam. Mēs Olimpiādi pat nevarēsim boikotēt, mūs vienkārši tai nepielaidīs. Tas mūsu sportistiem būs milzīgs trieciens, un es nezinu, kas notiks tālāk."

Jau ziņots, ka pirms tam trešdien Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) piesprieda pagaidu diskvalifikācijas pieciem Krievijas sportistiem, kuriem par dalību valsts atbalstītā dopinga programmā SOK anulēja Soču olimpiskajās spēlēs sasniegtos rezultātus. Starp viņiem ir arī Zubkovs, kurš līdz ar to kā federācijas prezidents vairs nevarēs apmeklēt sacensības.

"IBSF prezidents Ivo Feriāni ir SOK loceklis. Viņš norādīja, ka lēmums par diskvalifikācijā bija jāpieņem ļoti ātri. Feriāni par to atvainojās, taču šāds solis bija jāsper, jo viņš ir SOK loceklis," teica Zubkovs.

Tiesa, Zubkovs pauda neizpratni, kā diskvalifikāciju var piespriest viņam, jo viņš pašlaik ir funkcionārs, nevis sportists vai treneris.

Zubkovs arī uzsvēra, ka pēc bobslejistu un skeletonistu diskvalifikācijā Krievijas Bobsleja federācija vērsīsies Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Pēc Zubkova diskvalifikācijas četriniekos, visticamāk, par olimpiskajiem čempioniem šajā disciplīnā kļūs latviešu pilota Oskara Melbārža četrinieks ar stūmējiem Arvi Vilkasti, Daumantu Dreiškenu un Jāni Strengu.

Lēmums par medaļu pārdalījumu oficiāli jāpieņem IBSF, kas pagaidām to nav izdarījusi.

Pagājušajā nedēļā SOK atņēma Krievijas skeletonistam Aleksandram Tretjakovam 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīto zelta medaļu, līdz ar to par olimpisko čempionu, visticamāk, kļūs Latvijas skeletona līderis Martins Dukurs, kurš Sočos palika otrais, bet viņa brālim Tomasam Dukuram pienāksies bronzas godalga.

Bobsleja četrinieku sacensībās Sočos trešie bija nu jau mūžībā aizgājušais amerikāņu pilots Stīvens Holkombs ar saviem stūmējiem, kuri tagad, visticamāk, tiks pie sudraba godalgām. Savukārt bronza tagad pienākas brita Džona Džeksona četriniekam. 14.vietu četrinieku sacensībās Sočos izcīnīja latviešu pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Vairi Leibomu un Raivi Broku.

Tikmēr divniekos par olimpisko čempionu, visticamāk, kļūs šveicietis Beāts Hefti, sudrabu iegūs Holkomba ekipāža, bet trešais būs Melbārdis. Divniekos 16.vietu izcīnīja Ķibermanis ar stūmēju Leibomu.

IBSF, visticamāk, pagaidu diskvalifikāciju piespriedīs arī Kasjanovam, kura pilotētais četrinieks aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja uzvaru Pasaules kausa posmā Vistlerā.

Top komentāri

ha
h
Ko nozīmē - "nepielaidīs pie spēlēm"? Neļaus tās skatīties, vai? Neļaus piedalīties olimpiskajās sopēlēs, neļaus startēt utml.! Tā ir pareizi. Kad "Dienas" autori beidzot iemācīsies rakstīt valsts valodā?
trusis nejaukais
t
suns zin ko ēdis!
Nepielaidīs
N
nevis "olimpiskajās spēlēs", bet "olimpiskajām spēlēm" (datīva locījums - kam nepielaidīs? - olipiskajām spēlēm nepielaidīs).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi