Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Zvejnieks: Braucu uz risku. Nebija citu variantu

"Ar nobraucienā paveikto esmu apmierināts. Protams, varēju vēl kādu pussekundi nomest. Tad būtu pavisam ideāli. Slaloma brauciens nebija tas labākais. Kaut kāda veida apmierinājums ir, tai pašā laikā kaut kur ir tā sajūta, ka varētu labāk. Taču tā sportā vienmēr ir – kamēr neesi pirmais, var labāk," pēc izcīnītās 26. vietas kombinācijā, kas ir atkārtots Latvijas kalnu slēpotāju rekords olimpiskajās spēlēs, žurnālistiem sacīja mūsu labākais kalnu pavēlnieks Kristaps Zvejnieks.

Kristaps nobraucienā startēja ar 50. numuru, aizvadot sekmīgu braucienu, lai gan šosezon šajā disciplīnā pat nebija piedalījies sacensībās. "Trase nebija izdangāta. Sniegs ir ļoti ciets. Bedru nav, bet ir risa, kurā var braukt vai nu iekšā vai pa malu. Ja apbrauc, sanāk braukt pa tālāku trajektoriju. Ja pa risu brauc, sanāk riskēt. Dažos brīžos tā ir veiksmes spēle," norādīja Zvejnieks.

Otrajā kombinācijas daļā, kurā bija jāveic slaloms, Kristaps savā kroņa disciplīnā ierindojās 14. vietā. "Slalomā braucu uz risku, neko netaupījos. Nesanāca ideāls brauciens, bet es braucu uz risku. Nebija citu variantu. Finišā es esmu. Tādā ziņā viss kārtībā. Domāju, ka ir labi, ņemot vērā iepriekšējās pieredzes olimpiādē."

Kā zināms, iepriekš Phjončhanā stiprā vēja dēļ tika pārceltas vairākas sacensības un treniņi. "Tagad jau viss ir baigi forši ar laikapstākļiem. No rīta vairāk nevarēja saprast. Tāpat kā iepriekšējās dienās. Bija iestājies neliels gaidīšanas režīms. Šodien viņi nocēla startu mazliet zemāk, lai varētu visu organizēt. Augšā bija traki. Tur bija ļoti liels vējš. Nevarēja no pašas augšas laist sportistus lejā. Kad pabrauc zemāk, ir bišķu aizvējš. Tikai uz tramplīniem juta mazliet vēju. Neteiktu, ka tas ļoti traucēja. Par iepriekš pārceltajām sacensībām lēmums bija pilnībā pareizs, jo tobrīd vienkārši nevarēja nostāvēt kājās. Mēs līdz kalnam netikām, bet mans treneris uzbrauca augšā un teica, ka tur startēt nevarēja, ka nemaz neļautu man to darīt," stāstīja K. Zvejnieks.

Viņš Olimpiādē plānojis startēt arī pārējās individuālajās disciplīnās - slalomā, milzu slalomā, nobraucienā un supergigantā.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi