Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zvejnieks nesasniedz finišu slaloma sacensībās, neveiksmi piedzīvojot arī Hiršeram

Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks ceturtdien Phjončhanas olimpiskajās spēlēs nesasniedza finišu slaloma sacensību pirmajā braucienā, līdzīgu neveiksmi piedzīvojot arī titulētajam austrietim Marselam Hiršeram.

Zvejnieks, kuram slaloms ir kroņa disciplīna, trasē devās ar 52.numuru, taču tika vien līdz otrajai kontrolatzīmei, kurā bija 36.pozīcijā, taču tad pieļāva kļūdu un izstājās, līdz ar to noslēdzot dalību savās trešajās olimpiskajās spēlēs.

Sacensības sāka 106 dalībnieki, bet pirmo braucienu veica mazāk kā puse, pie rezultāta tiekot 52 sportistiem.

Tāpat neveiksme piemeklēja divkārtējo Phjončhanas olimpisko spēļu čempionu Hiršeru, kurš trasē nespēja atrast braukšanas ritumu un izlaida vienus no vārtiem, pēc 20 veiksmīgi veiktiem slalomiem šoreiz nesasniedzot finišu. Zīmīgi, ka šo trasi bija spraudis Hiršera treneris Mihaels Pirhers.

Patlaban 28 gadus vecais Hiršers, kurš Phjončhanā uzvarēja Alpu kombinācijā un milzu slalomā, neizmantoja iespēju kļūt par ceturto kalnu slēpotāju, kurš vienās olimpiskajās spēlēs izcīnījis trīs zelta medaļas. Pirms viņa to spēja tautietis Toni Zeilers (1956.gadā), francūzis Žans Klods Killī (1968.) un horvātiete Janika Kosteliča (2002.).

Tikmēr līderis pēc pirmā brauciena ir norvēģis Henriks Kristofešens, kurš pēc Hiršera izstāšanās kļuvis par galveno favorītu. Viņš trasi veica 47,72 sekundēs, par 0,21 sekundi apsteidzot zviedru Andrē Mīreru, bet trešajā vietā esošais francūzis Viktors Mufā-Žandē zaudē jau 0,62 sekundes.

Jau vēstīts, ka pirms došanās uz Phjončhanu Zvejnieks bija plānojis piedalīties visās piecās individuālajās distancēs, tomēr pirmajās olimpisko spēļu dienās programmu ievērojami ietekmēja laikapstākļi. Vīriem jau otrajā olimpisko spēļu dienā vajadzēja veikt nobraucienu un Zvejnieks to būtu izmantojis kā treniņu pirms pagājušās otrdienas Alpu kombinācijas, kur sportisti sacentās nobraucienā un latvieša kroņa distancē slalomā. Tomēr nobrauciena sacensības tika pārceltas, bet otrdien gan sportisti devās trasē un Zvejnieks guva 26.vietu.

Zvejnieks Alpu kombinācijā sasniedza otro visu laiku augstāko Latvijas rezultātu kalnu slēpošanā olimpiskajās spēlēs - 2002.gadā Soltleiksitijā 25.vietu slalomā izcīnīja Ivars Ciaguns.

Pēc tam Zvejnieks izlēma atteikties no starta nobraucienā un supergigantā, tāpēc trasē atgriezās pagājušajā svētdienā, ieņemot 35.vietu milzu slalomā.

Latvietis iepriekš pauda, ka slalomā centīsies no sevis izspiest maksimumu, trasē atdodot 110%. Alpu kombinācijā viņš slalomā uzrādīja četrpadsmito ātrāko rezultātu.

Pirms četriem gadiem Sočos 27.vietu slalomā izcīnīja Mārtiņš Onskulis.

Šīs Zvejniekam, kurš pagājušajā nedēļā nosvinēja 26.dzimšanas dienu, bija trešās olimpiskās spēles. Viņa līdzšinējais rekords bija 37.vieta Vistleras olimpisko spēļu slalomā. Tāpat Vankūverā tika gūta 62.vieta milzu slalomā, bet Sočos latvietis rezultātu milzu slalomā uzlaboja līdz 43.vietai, kamēr slalomā nefinišēja.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi