Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zvejnieks un Bondare uzvar paralēlajā slalomā Baltijas kausā

Baltijas kausā kalnu slēpošanā otrā posmā ietvaros notikušajā Amber cup paralēlajā slalomā uzvaru pieaugušo grupā vīriešiem izcīnīja Kristaps Zvejnieks, kas finālā pārspēja savu brāli Miku, bet sievietēm labākā bija Liene Bondare, kurai finālā pretī stājās Evelīna Gasūna, informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Baltijas kausa otrā posma noslēdzošajā trešajā dienā kalnu slēpotāji sacentās paralēlajā slalomā. Paralēlajam slalomam kvalificējās sešpadsmit labākie pēc otrajā sacensību dienā FIS ENL slalomā uzrādītajiem rezultātiem. Gan vīriešiem, gan sievietēm šajās sacensībās neviens no favorītiem neizstājās, līdz ar to noslēdzošajā dienā paralēlajā slalomā varējām redzēt visus spēcīgākos slēpotājus, šoreiz cīnoties pa pāriem un pāra uzvarētajam divu braucienu summā tiekot nākamajā kārtā. Paralēlajā slalomā sacentās kalnu slēpotāji no četrām valstīm. Arī dažiem Master grupas pārstāvjiem izdevās tikt labāko sešpadsmitniekā.

Vīriešiem nekādi pārsteigumi nenotika, un, pārliecinoši pārspējot savus konkurentus, pirmās divas kārtas pārvarēja un pusfināla četriniekā iekļuva visi četri favorīti, no kuriem trīs bija labākie Latvijas kalnu slēpotāji – Kristaps un Miks Zvejnieki, Žaks Gedra, kā arī vadošais lietuvietis Rokas Zaveckas. Pirmajā pusfināla pārī satikās Kristaps Zvejnieks ar Žaku Gedru. Lai arī favorīts bija Kristaps, pirmajā braucienā trases vidusdaļā vadībā bija izvirzījies Žaks, kurš nedaudz kļūdījās, kā rezultātā Kristaps viņu apsteidza, bet tikai par nieka divām sekundes simtdaļām, saglabājot lielu intrigu uz otro braucienu. Arī otrajā braucienā līdz trases vidusdaļai vadībā turējās Gedra, bet tad atkal kļūdījās, kas šoreiz cēsniekam beidzās ar izstāšanos. Līdz ar to Kristaps mierīgi iesoļoja finālā, kur viņu tāpat kā pirmajā posmā Snow arena Lietuvā gaidīja duelis ar brāli Miku, kurš pēc piekāpšanās Zaveckam pirmajā braucienā, tomēr otrajā spēja revanšēties lietuvietim ar nedaudz lielāku pārsvaru. Finālā Miks centās izrādīt pretestību, zaudējot vecākajam brālim katrā braucienā trīs desmitdaļas, taču Kristaps vēlreiz apliecināja savu meistarību, izcīnot otro uzvaru šajā disciplīnā šosezon un papildinot savu uzkrājumu vēl par tūkstoti. Mazajā finālā Žaks, saņemoties pēc kļūdām pusfinālā, neatstāja nekādas cerības Zaveckam.

Arī sievietēm visas trīs favorītes Liene Bondare, Evelīna Gasūna un Žanete Gedra tika pusfinālā, kur varēja būt visas mūsējās, taču Ievas Melderes un Ievas Januskevičitues līdzīgajā cīņā, kāda bija vērojam arī FIS ENL slalomā, kur nedaudz labāka izrādījās siguldiete, šoreiz virsroku ņēma lietuviete. Pusfinālā interesantas cīņas nesanāca, jo rīdziniece Bondare viegli tika galā ar Januskevičiuti, bet kļūdas pieļaujošajai Gedrai neizdevās parādīt nopietnu pretestību siguldietei Gasūnai. Finālā gan skatītāji varēja redzēt interesantu dueli, kas bija vēl līdzīgāks nekā vīriešiem. Pirmajā braucienā par 0,16 sekundēm priekšā izvirzījās Evelīna, bet otro braucienu par gandrīz pussekundi ātrāk veica Liene, kura tad līdz ar to svinēja uzvaru arī kopvērtējumā. Mazajā finālā Žanete Gedra, tikai pirmajā braucienā ļaujot tuvumā atrasties lietuvietei, izcīnīja trešo vietu tāpat kā brālis Žaks.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi