Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Zvejnieku ar grūtībām apsteigušais Dehons izcīna sudrabu 500 metru distancē

Dienvidkorejas šorttrekists Hvans Dehons, kurš ceturtdaļfinālā vien finiša taisnē apsteidza latvieti Robertu Zvejnieku, ceturtdien izcīnīja otro vietu Phjončhanas olimpisko spēļu 500 metru distancē, kamēr vēlreiz pasaules rekordu laboja ķīnietis Vu Daidzjins.

Tāpat ceturtdien šorttrekā tika sadalīti vēl divi medaļu komplekti, Nīderlandes sportistei Suzannai Šultingai uzvarot 1000 metros, bet Ungārijas komandai esot labākajai 3000 metru stafetē vīriem.

Vu 500 metru finālā finišēja pēc 39,584 sekundēm.

Pirms tam ceturtdaļfinālā viņš vienā skrējienā ar Zvejnieku ar rezultātu 39,800 sekundes jau reizi bija pārspējis pasaules rekordu.

Tikmēr pārējās vietas uz goda pjedestāla aizņēma Dienvidkorejas sportisti - otrais bija Hvans Dehons, kuram sekoja Lims Hjodžuņs.

Kā vēstīts, ceturtdaļfināla skrējiena laikā Zvejniekam bija liels pārsvars pār Hvanu Dehonu, tomēr tas tika izlaists un finiša taisnē mājinieks viņu apsteidza.

Vu savu olimpisko zeltu pievienoja sudrabam un bronzai, ko guva 2014.gadā Sočos. Pēdējos četros gados viņš dominējis 500 metru distancē, izcīnot desmit uzvaras pasaules čempionātos un Pasaules kausa posmos.

Savukārt pasaules rekords šajā distancē kopš 2012.gada piederēja amerikānim Džonam Robertam Selskim.

Tikmēr 1000 metru distancē dāmām Šultinga finālā finišu sasniedza pēc minūtes un 29,778 sekundēm, apsteidzot kanādieti Kimu Butānu un itāļu veterāni Arianu Fontanu.

Sacīkste izvērtās haotiska un divas Dienvidkorejas sportistes, cīnoties par augstāku vietu, sadūrās savā starpā.

Butāna kļuva vien par otro sportisti vēsturē, kura iegūst medaļas visās trijās individuālajās distancēs, jo iepriekš Phjončhanā saņēma bronzu 500 un 1500 metros.

Tikmēr Fontana iepriekš Phjončhanā guva bronzu 500 metros un sudrabu 3000 metru stafetē. Savukārt kopā šī viņai bija jau astotā olimpiskā godalga karjerā, šajā rādītājā panākot rekordistus Viktoru Anu un Apolo Ono.

Stafetē labākie bija Ungārijas sportisti Šaoans Liu, Šaoliņs Sandors Liu, Viktors Knohs un Čaba Burjans.

Šī kļuva par Ungārijas vēsturē pirmo zelta medaļu Ziemas olimpiskajās spēlēs. Iepriekš Ungārijai bija divas sudraba un četras bronzas godalgas daiļslidošanā.

Aiz viņiem otrajā vietā palika ķīnieši Vu, Haņs Tiaņjui, Sjui Hundži un Čeņs Decjuaņs, kamēr bronzu ieņēma kanādieši Samuels Žirārs, Šarls Hamelins, Šarls Kunojī un Paskāls Dions.

Arī šajā distancē neveiksmi piedzīvoja Dienvidkoreja, kuras sportists distances vidū krita un izlasei nācās samierināties ar ceturto vietu.

Līdz ar to noslēgusies olimpiskā šorttreka programma. Kā ziņots, no latviešiem Zvejnieks guva desmito vietu 500 metros un 15.vietu 1000 metru distancē, kamēr Roberto Puķītis bija 11.vietā gan 1000 metros, gan arī 1500 metros.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Dadzis
D
Ja ir cīņas spars, ir rezultāti, vien ar gribu ir par maz !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi