Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Jaguar C-X75 - Reaktīva Inovācija.

Visticamāk, Jaguar konstruktoriem elektriskā auto koncepcija, kas prasa apstāšanos pie baltām “pastkastes” uzlādes stacijām, nelikās aizraujoša. Elektrība auto ir jāražo pašam.

Jaguar 75 gadu jubilejai par godu izstrādātais C-X75 ir aprīkots ar četriem elektrodzinējiem katram ritenim, kas ļauj šim superauto sasniegt 100 km/h nieka 3,4 sekundēs. 780 zirgspēku auto maksimālais ātrums ir 329 km/h!

Visai fantastiski raksturlielumi elektriskam auto. Kā lai uzkrāj elektrību šādam ātrumam? Nekā, tāpēc Jaguar konstruktori šo auto aprīkoja ar divām reaktīvām gāzes turbīnām, kas  ir krietni energoefektīvākas, nekā klasiski iekšdedzes dzinēji. Iegūstam interesantu hibrīdauto, kas ar turbīnu palīdzību ražo elektrību, kuru savukārt patērē elektromotori. Bez turbīnām, automašīnas akumulators piedāvā aptuveni 60 jūdžu darbības rādiusu, taču automašīnai pašai ražojot elektrību, Jaguar C-X75 var nobraukt 900 kilometrus, kas ir iepriekš netverams attālums nedz elektriskajiem auto nedz sporta automašīnām.

No ārpuses redzam modernu, graciozu Jaguar, iekšpusē aprīkots ar LCD ekrāniem mērinstrumentiem, zilas krāsas LED gaismām un citām tehnoloģiju valodā “runājošām” ierīcēm. Teicams “ārpus kastes” domāšanas piemērs - turbīnas ir salīdzinoši vieglas un var patērēt praktiski visu veidu degvielu - benzīnu, dīzeli un pat gāzi. Arī savs dzinējs katram ritenim izklausās loģiski un efektīvi. Iespējams, nākotne nav elektrisko ceļmalas staciju stabiņu infrastruktūras izveidē?

Auto pārdošanā šobrīd nav, jo ražots tikai vienā eksemplārā un kā viens no pirmajiem ar šo auto izbrauca automīlis un TV zvaigzne Džejs Leno. Iespējams, ka no ļoti daudzajiem konceptauto, šim būs reālas izredzes nokļūt ražošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko