Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Tuvākajos gados mobilas ierīces varēs uzlādēt ar sviedriem un pārlocīt kā avīzi

Visā pasaulē zinātnieku komandas strādā pie veidiem, kā paildzināt mobilo ierīču darbības laiku, portāls news.com.au raksta, ka jau pēc sešiem gadiem telefonu būs iespējams uzlādēt ar ķermeņa siltumu, kustību vai pat sviedriem.

Zinātnieku komanda Kalifornijā ir izveidojusi tetovējumu, kas ģenerē elektrību, izmantojot ķermeņa izdalītos sviedrus, un tiek prognozēts, ka tas varētu būt viens no veidiem, kā uzlādēt telefonu jebkurā vietā, jebkurā laikā. Savukārt Korejā zinātnieki strādā pie veida, kā elektrības ģenerēšanā efektīvi izmanot ķermeņa siltumu.

Portāls news.com.au prognozē, kā tuvākajos gados attīstīsies mobilās ierīces:

1-2 gadi

Galvenais jauninājums tuvākajā laikā būs modulārie telefoni - lietotājs, līdzīgi kā tas ir mūsdienās ir ar galda datoriem, varēs pats izvēlēties kādus elementus vēlas savā mobilajā ierīcē.

Portāls paredz, ka turpināsies ūdens un triecienu izturīgo iekārtu uzvaras gājiens – izstrādātāji veidos izturīgākus un grūtāk salaužamus telefonus.

3-5 gadi

Telefonu ekrāni turpinās palielināt izšķirtspēju un piedāvās pat 4K izšķirtspēju (divas reizes lielāka, kādu šobrīd piedāvā HD izšķirtspējas televizori un datoru ekrāni – red.).

4G internetu aizvietos nākamās paaudzes datu pārraides metodes, kuras ļaus augstas izšķirtspējas filmu lejuplādēt 30 sekundēs, kas principā nozīmē, ka atmiņas kartes kļūs liekas, jo visu informāciju varēs glabāt interneta mākoņos.

Kameru programmatūra uzlabosies un būs iespējams "pastaigāties savās fotogrāfijās" - iekārtas spēs saprast telpas izkārtojumu un reģistrēt telpiskumu, kas ļaus pārvietot skata punktus attēlos.

6-10 gadi

Mobilās ierīces, kuras var salocīt. Līdz ar jauna materiāla grafēna atklāšanu, zinātnieki sākuši strādāt pie displejiem, kurus iespējams salocīt nesabojājot. Jau šobrīd ir izstrādāti primitīvi salokāmu ekrānu prototipi.


10-15 gadi

Paredzams, ka ierīces spēs projicēt 3D attēlus, pietuvinot pārnēsājamās iekārtas tām, kādas redzamas zinātniskās fantastikas filmās. Paredzams, ka telefoni kā atsevišķa iekārta pazudīs un tos aizstās multi funkcionālas gudrās brilles vai cita tipa aksesuāri. Neliela izmēra projektors varēs projicēt un ģenerēt aukstas izšķirtspējas attēlus, kurus būs iespējams manipulēt ar žestiem vai balss komandām.

20-30 gadi

Portāls spekulē, ka tad jau būs pieejami dažādi implanti, kas aizstās mobilo ierīci, kā arī, ka būs pieejamas inteliģentas operētājsistēmas "ar kurām būs iespējams sarunāties kā ar cilvēku". 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko