Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Vēlreiz īsi par Office 365 piedāvājumu uzņēmumiem

TNS ir veicis interesantu pētījumu, kurā aptaujātie uzņēmumi ir apstiprinājuši, ka uzņēmumos Latvijā ir visai būtiski piekļūt pie darba materiāliem, arī atrodoties ārpus biroja un strādāt kopā pie failiem. Protams, visam ir nepieciešama atbilstoša programmatūra, lai šo varētu veikt un te nu jāatzīst, ka šis pats pētījums norāda, ka vairums uzņēmēju ir gatavi maksāt ne vairāk kā 10 latus mēnesī par darbinieka programmatūru.

Kas ir visai loģiski mūsu Latvijas apstākļos un tieši tādēļ popularitāti iemanto dažādi tiešsaistes risinājumi failu koplietošanai. Uzņēmumi vēlas strādāt ar Office un atrisināt savas problēmas integrēti, taču neinvestējot naudu IT sistēmās, tādās kā Exchange vai SharePoint.

Microsoft ir izveidojis pakalpojumu uzņēmumiem Office 365, kas ir domāts tieši šim gadījumam, kad uzņēmumam nav pieejami līdzekļi iegādāties dažādas serveru programmatūras licences, bet tie labprāt lietotu Word un Excel , koplietojot dažādus prezentāciju vai cenu piedāvājumu šablonus, bet nepērkot failu serverus vai programmatūru. Tā vietā Office 365 piedāvā īrēt šādus risinājumus lietot. Turklāt ne tikai ikdienas Word failu koplietošanu, bet arī uzņēmuma un tā darbinieku kalendāru un Exchange serveri e-pastam. Šādā veidā visas e-pasta vēstules ir pieejamas ne tikai datorā, bet arī mobilajās ierīcēs, kad vien tas ir nepieciešams.

Apmaksāt ir iespējams konkrētam lietotāju skaitam nepieciešamos rīkus, apjomā, kāds nepieciešams. Cena tipveida Latvijas mazam un vidējam uzņēmumam (līdz 50 darbiniekiem) būtu ap 5,25 Eiro mēnesī par lietotāju, kas ir vairāk, nekā pieņemama.

Pozitīvi blakusefekti – risinājums vienmēr ir pieejams, nav nepieciešams sistēmu administrators un serveri, kā arī tas tiek aizsargāts no datorvīrusiem, turklāt vienmēr ir pieejamas svaigākās programmatūras versijas un jaunākie uzlabojumi. Uzņēmējs ir drošs, ka risinājums nenovecos un nevajadzēs iegādāties jaunas versijas, atkal investējot naudu.

Turklāt uzņēmumi var lietot savu domēna vārdu, e-pastam, to pieslēdzot Office365. E-pasta programmā lietotāji varēs arī redzēt, vai sūtītājs ir pieejams tiešsaistē vai atrodas sapulcē. Tas atvieglo veidu, kā cilvēki komunicē, jo nav nepieciešams lieks zvans, lai uzzinātu, ka kolēģis būs sapulcē līdz diviem un nevarēs sarunāties. Turpat ir pieejams arī neliels čata lodziņš ar e-pasta tēmu, lai ātri apspriestu, piemēram, e-pasta tematu. Turpat ir pieejams gan balss zvans, gan video zvans ar Lync palīdzību, kas, starp citu, arī ir pieejams abonētajā apjomā. Papildus jāpiemin iespēja pielāgot pašiem savu intranet, jeb iekštīkla risinājumu. Koplietotiem failiem var piekļūt ne tikai no datora, bet arī no mobilajām ierīcēm. Ar failiem var strādāt vairāki lietotāji, rediģējot tos kopā un vienlaicīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko