Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pētnieki mēģinās vēlreiz fiksēt dabas retumu - pilnībā baltu lielo pandu

Volunas dabas rezervātā Ķīnā aprīlī tur izvietotā, ar kustību detektoriem aprīkotā videokamera fiksējusi pilnībā baltu lielo pandu. Nekad iepriekš nebija izdevies savvaļā iemūžināt lielo pandu - albīnu, vēsta The Guardian.

Video uzņemts aprīlī, bet dabas parks to publiskojis nupat. Pētnieki apstiprinājuši, ka panda - albīns izskatās veselīga, fiziski spēcīga un ar normālu gaitu. Viss liecina, ka ģenētiskā mutācija, kas izraisa melanīna pigmenta trūkumu ādā, acīs, ķermeņa apmatojumā, visādi citādi nav negatīvi ietekmējusi dzīvnieka veselību.

Pētnieki no video spējuši secināt, ka dzīvnieka vecums ir diapazonā no gada līdz diviem gadiem, taču no tāda rakursa, kādā fiksēts video, pandas dzimumu eksperti nevarēja noteikt.

Jāatgādina, ka lielā panda ir viens no retākajiem un apdraudētākajiem dzīvniekiem pasaulē. Tiek lēsts, ka lielo pandu skaits savvaļā nepārsniedz divus tūkstošus.

Pētnieki nolēmuši šajā parka apkaimē izvietot vēl vairāk kameru cerībā fiksēt balto pandu atkārtoti un iegūt vairāk informācijas par šo dzīvnieku. Dabas parka biologi cer noskaidrot, vai albīnismu izraisošā gēnu mutācija parka pandu populācijā ir viens atsevišķs un izolēts gadījums vai tomēr baltajai pandai ir vēl kāds radinieks ar šo mutāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena