Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pasaulē

Attīstās zaļu viedo pilsētu veidošana © DIENA

Covid-19 pandēmija ir visai strauji mainījusi cilvēku paradumus. Daudzi iekārtoja mājas birojus vai pat nolēma pārvākties dzīvot tuvāk dabai. Arī biroju vide pakāpeniski kļūst videi draudzīgāka. Piesakot karu epidemioloģiskajiem riskiem, daudzviet pasaulē mainās ēku būvniecības un pat pilsētu infrastruktūras attīstības tendences.

Apple nāk klajā ar četriem jauniem iPhone

ASV informācijas tehnoloģiju gigants Apple Inc. otrdien rīkotajā virtuālajā mediju pasākumā prezentēja četrus jaunus viedtālruņa iPhone modeļus, kas gan nepiedāvā satraucošas dizaina izmaiņas vai revolucionāras funkcijas, vismaz salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes ierīcēm.

Vienojošais veiksmes faktors – eksports © DIENA

Lai gan Covid-19 pandēmija ir radījusi nestabilitāti visā tautsaimniecībā, tomēr biznesa finansēšana nav apstājusies. Diena pagājušajā nedēļā jau vēstīja par finansējumu lauksaimniecības uzņēmumiem un par šo uzņēmumu attīstības plāniem. Šoreiz, tēmu turpinot, – par finansējumu rūpniecības uzņēmumiem, kas darbojas Latvijas reģionos, un šo uzņēmumu izaugsmes iecerēm.

Eksporta neskaidrā nākotne © DIENA

Jūnija nogalē Eiropadome, t. i., Eiropas Savienības (ES) valstu vadītāji, apstiprināja jaunas sankcijas pret Baltkrieviju. Atbilstīgi šim lēmumam, sākot ar jūliju, ES valstīm ir aizliegta daļas kālija minerālmēslojuma un naftas produktu – divu galveno Baltkrievijas eksportpreču – iegāde un transportēšana caur ES teritoriju.

Arī "afterbreksitā" ir kāpums © DIENA

Latvijas preču eksporta apjoms uz Apvienoto Karalisti (AK) turpina pieaugt arī pēc tam, kad šī valsts ir pametusi Eiropas Savienību (ES). Šā gada pirmajos divos mēnešos, salīdzinot ar šo pašu laika periodu pērn, eksporta apjoms, rēķinot eiro izteiksmē, kāpis par 31,8%.

Pavisam zaļā atomenerģētika © DIENA

Eiropas Savienības (ES) līmenī vēršas plašumā cīņa par atomenerģētikas iekļaušanu tā dēvētajā Eiropas zaļajā darījumā, pazīstamā arī kā Eiropas zaļais kurss.

Ķīnas ekonomikai pirmajā ceturksnī rekordstrauja izaugsme

Ķīnas ekonomika šogad pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn pieaugusi par 18,3%, tādējādi reģistrēta straujākā izaugsme kopš šo datu apkopošanas sākšanas pirms 30 gadiem, liecina piektdien publiskotie valsts statistikas biroja dati.