Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

Šodien

Garie, īsie un citi © DIENA

Bāra valoda arī mūsdienās joprojām galvenokārt ir angļu. Kokteiļu nosaukumi ne vienmēr tiek tulkoti, jo nosaukums pats par sevi jau ir informācija par dzēriena izcelsmi. Ja kokteilis radies Amerikā, tad tā nosaukums būs angļu valodā; ja Vācijā vai Austrijā – tad vācu valodā.

Es mīlu tevi, ērce © DIENA

Teātra trupas Kvadrifrons brīvdabas opera balansē starp pasakas estētiku un pieaugušajiem domāto citātu un atsauču gūzmu.

Vasarīgai pasēdēšanai © DIENA

Ir tādi garšaugi, kurus krietni vairāk receptēs izmanto kaltētā, nevis svaigā veidā, un ir arī otrādi. Piemēram, oregano jeb raudene daudz biežāk asociējas ar kaltētu garšvielu, bez kuras nav iedomājamas picas un arī grieķu salāti. Savukārt piparmētru vairāk izmanto svaigā veidā un kaltētu pie ēdieniem un dzērieniem, izņemot piparmētru tēju, liek daudz retāk.

Vārtu mašīna. Saruna ar Latvijas futbola leģendu Marianu Paharu © DIENA

Kaut gan jau tolaik viņš bija Latvijas futbola leģenda, 2004. gada Eiropas čempionāta finālturnīru Marians Pahars vēlējās pamest tā norises laikā, jo nebija apmierināts ar Aleksandra Starkova atvēlēto spēles laiku. Tomēr pašlaik Pahars viņu saprot un tieši ar Latvijas visu laiku labākā trenera atbalstu pats kļuva par valstsvienības vadītāju. Kaut arī Marians iesita 42 vārtus Anglijas premjerlīgā un, visticamāk, vēl ilgi neviens mūsu futbolists šādam rādītājam pat nepietuvosies, par vienu no savas dzīves lielākajiem sasniegumiem viņš uzskata latviešu valodas iemācīšanos, ko paveicis pēdējo dažu gadu laikā.

Ērkšķainais ceļš pretim EK © DIENA

Uzreiz pēc Eiropas Tautas partijas (kristīgo demokrātu) grupā ietilpstošo partiju uzvaras Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās un pārliecināšanās, ka tai kopā ar citām proeiropeiskajām grupām ir garantēts vairākums nākamajā EP sasaukumā, pašreizējā Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja Vācijas pārstāve Urzula fon der Leiena paziņoja par vēlmi atkārtoti ieņemt šo amatu. Savus amatus labprāt saglabātu arī krietns skaits esošo eirokomisāru, tostarp Latvijas izvirzītais Valdis Dombrovskis, taču, vai šie plāni piepildīsies, vēl nav skaidrs.

Euro 2024: gulbju dziesmas un tie, kuru pietrūks © DIENA

Pasaules sporta spēļu karaļa futbola cienītājiem, pielūdzējiem un pazinējiem 14. jūnijā sākās mēnesi ilgi svētki, kuru laikā desmit Vācijas stadionos tiks noskaidrota Eiropas spēcīgākā izlase. Milzīga uzmanība šādos forumos tiek pievērsta labākajiem futbolistiem, tādēļ, vēl pirms tiesnesis signalizējis par pirmās spēles sākumu, paraudzīsimies, kurām zvaigznēm šis varētu būt pēdējais lielais turnīrs, bet kuras laukumā diemžēl tā arī neredzēsim.

Likteņzīmes Likteņdārzā © DIENA

Likteņdārzā šovasar izskanēs četri muzikālā cikla Likteņzīmes koncerti, un pirmais no tiem jau šodien, 15. jūnijā, taču gaidāmas vēl arī citas aktivitātes. "Man vistuvākais šķiet apzīmējums – spēka vieta," par Kokneses fonda lolojumu saka tā valdes priekšsēdētājs Jānis Karalis, aicinot ikvienu atbraukt un te pabūt, lai sajustu tautas spēku

Kalendārs

Jūnijs, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7