Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Paralimpiskais sports

Lielākajos parasporta svētkos Siguldā piedalīsies ap 400 dalībnieku

16. jūnijā, Siguldas Sporta centrā, norisināsies vieni no lielākajiem paralimpiskās kustības svētkiem Latvijā – Parasporta diena Siguldas pilsētā. Uz šī gada sportošanas svētku pasākumu pieteikušies teju 400 dalībnieki – gan bērni un jaunieši, gan pieaugušie ar invaliditāti, kuri sacentīsies dažādos sev piemērotos komandu un individuālajos sporta veidos, kā arī iesaistīsies citās ar veselības stiprināšanu saistītās aktivitātēs.

FOTO: Atklātas Latvijā pirmās Treneru un Parasportistu akadēmijas

Lai uzlabotu Latvijas parasportistu sniegumu, kā arī padziļināti apmācītu esošos un topošos parasporta trenerus, Latvijas Paralimpiskā komiteja ar IKT pakalpojumu sniedzēja “Bite Latvija” atbalstu izveidojusi Latvijā pirmās Treneru un Parasportistu akadēmijas, kas tika atklātas 9. jūnijā, ikgadējā Latvijas čempionāta paravieglatlētikā laikā. Kā norāda Daiga Dadzīte, Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente, šādas akadēmijas ir daudzu Eiropas valstu prakse, sniedzot iespēju sasniegt augstākus rezultātus parasportā, taču līdz šim to izveidei Latvijā pietrūcis finansējums.

Centīsies panākt lēmumu par liegumu Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalībai Paralimpiskajās spēlēs Parīzē

8. martā Rīgā konferenču centrā ATTA centrs notiks Eiropas Paralimpiskās komitejas ārkārtas Ģenerālā Asambleja, uz kuru ieradušies dalībnieki no 35 Eiropas Paralimpiskās komitejas dalībvalstīm. No viņu lemtā atkarīga Eiropas valstu rīcība saistībā ar Krievijas un Baltkrievijas sportistu plānoto dalību Parīzē notiekošajās Vasaras Paralimpiskajās spēlēs, ko pēc pašreizējā pieļauj Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (SPK) lēmums.

Paraolimpiete Diāna Krūmiņa: Ne vienmēr vajag daudz naudas, lai publiskas vietas cilvēkiem ar invaliditāti būtu pieejamākas

Paraolimpiete Diāna Krūmiņa atzīst – neiztīrītas ielas šobrīd ir vislielākais pieejamības šķērslis, un ne jau tikai cilvēkiem ratiņkrēslos, bet arī vecākiem ar bērnu ratiņiem, senioriem un patiesībā jebkuram gājējam. Tomēr, kaut arī pieejamības izaicinājumu netrūkst, Diāna saka – ir lieliski piemēri, kam varētu sekot ikviens. Sportiste kādu laiku ir dzīvojusi Vācijā, kas sadzīviski daudzējādā ziņā par krietnu soli apsteidz Latviju, tomēr cilvēki ratiņkrēslos arī tur saskaras ar līdzīgiem izaicinājumiem kā Latvijā, tāpēc pastāvīgi pieejamības uzlabojumi ir vajadzīgi visur. Un ne vienmēr nepieciešamas lielas investīcijas, lai to paveiktu!

Mēness aptieka izzinošā svētku nodarbībā iepriecina paralimpiskās kustības bērnus un jauniešus

Latvijas Paralimpiskās komitejas lieldraugs Mēness aptieka sarūpējusi pārsteigumus paralimpiskajā kustībā iesaistītajiem bērniem un jauniešiem, pirms Ziemassvētkiem tiekoties jau trešajā izzinošajā nodarbībā Tava veselības pietura. Šoreiz notikumam ir īstena svētku gaisotne, kopīgi noskaidrojot ziemā populāru citrusaugļu veselīgumu un uzturvērtību, kā arī iesaistoties daudzveidīgās sportiskās aktivitātēs un saņemot veselīgas dāvanas.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide