Laika ziņas
Šodien
Apmācies

SestDiena

Ne tikai saule un rozes

Bulgārija ir slavena ar savu rožu eļļu un no piecdesmitajiem gadiem vismaz Austrumeiropā labi pazīstamajiem kūrortiem Zelta smiltis un Saulainais krasts jeb Slenčevbrjaga, taču Melnās jūras piekraste no Burgasas līdz Varnai piedāvā arī interesantus pieturpunktus vēstures entuziastiem un mazu, skaistu pilsētiņu apceļotājiem.

Davosas Švābs

Maija beigās Pasaules Ekonomikas foruma (PEF) izveidotājs un vadītājs Klauss Švābs paziņoja, ka nākamā gada 1. janvārī atstās amatu, saglabājot vien vietu foruma direktoru padomē. Šāds lēmums, kas tiek skaidrots ar Švāba cienījamo vecumu (viņam šobrīd ir jau 86 gadi), raisa daudz jautājumu par PEF nākotni. Kas ir Klauss Švābs, un kādēļ viņa paziņojumam par amata atstāšanu tiek pievērsta tik liela uzmanība daudzviet pasaulē?

Aizvien skaistāki

Modernās sabiedrības prasības ietekmē arī cilvēka evolūciju, liekot cilvēkiem augt garākiem, skaistākiem un paildzinot auglīgos gadus.

Uzkožam!

Jūnijs ir zaļumu mēnesis – viss aug, zied, smaržo un ir garšīgs. Tāpēc šomēnes receptēs liksim dažādus garšaugus. Skaidrs, ka visus nekādi nesaliksim, jo to ir ļoti daudz, bet vairākus pagaršosim, kombinēsim un eksperimentēsim. Šoreiz pētersīļi, piparmētras, baziliks un timiāns!

Radikāļu cerības Eiroparlamentā

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu maratons jau sācies ne tikai Latvijā, un līdz svētdienas vakaram balsotājiem 27 savienības valstīs jāizvēlas tie 720 deputāti, kuri pārstāvēs viņu intereses Briselē un Strasbūrā. Aptaujas citās Eiropas valstīs liecina, ka savu pārstāvniecību nozīmīgi varētu palielināt radikālie spēki, turklāt tas attiecas ne tikai uz galēji labējām partijām, par kuru iespējamajiem panākumiem tik ļoti satraukušies pamatplūsmas mediji, bet arī galēji kreisajiem.

Pozitīvie rādītāji

Latvijas politiķi iedzīvotāju skaita sarukumā saskata pozitīvo: "Vismaz šajā rādītājā tuvojamies Igaunijai!"

Neatdosim savu gribu citam!

CVK priekšsēdētāja Kristīne Saulīte par to, kāpēc paliek arvien mazāk argumentu, lai attaisnotu neiešanu vēlēt, par obligāto vēlēšanu pieredzi un par uzticības deficītu Latvijā.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide