Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Kino/TV

Kannu festivālā demonstrēs režisora Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animācijas filmu Straume

Otrdien, 14. maijā, Francijā sākas pasaulslavenais Kannu kinofestivāls, kas ilgs līdz 25. maijam, un Latvijai šogad tas ir ļoti īpašs – režisora Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animācijas filma Straume/Flow atlasīta Kannu konkursam Un certain regard/Īpašais skatiens. Arī citi Latvijas kinoprofesionāļi aktīvi piedalās kinoindustrijas notikumos, filmu tirgū un atsevišķās programmās.

Klasikas kino vakaru sezonu noslēgs Miloša Formana filma Blondīnes mīlestības (1965)

Miloša Formana romantiskā komēdija Blondīnes mīlestības (The Loves of a Blond, 1965) tiks demonstrēta trīs seansos no 17. līdz 19. maijam kinoteātrī Kino Bize. Filma, ar kuru Formans guva savu pirmo Oskara nomināciju, noslēgs Klasikas kino vakaru programmu, kas veltīta čehu Jaunajam vilnim sešdesmitajos gados. Sestdienas vakarā pirms seansa kino kritiķes Agneses Lipskas ievadlekcija.

Uzņem filmu par alpīnistu Teodoru Ķirsi Ceļš nekad nebeidzas

Nākamgad pirmizrādi piedzīvos filma Ceļš nekad nebeidzas, kas vēsta par ievērojamāko alpīnistu Latvijas brīvvalsts vēsturē Teodoru Ķirsi, kurš kļuva par vienu no 90.gadu populārākajiem cilvēkiem Latvijā arī ārpus profesionālās augstkalnu arēnas, informēja filmas veidotāji.

Platformā Tet TV+ skatītājiem pieejamas Riga IFF filmas

Uzsākot ilgtermiņa sadarbību ar Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF) 2023. gadā, Tet TV+ platformā skatāmas gan pērnā festivāla izcilākās filmas, gan arī citu iepriekšējo gadu pērles, kopumā ļaujot skatītājiem iepazīties ar teju 50 dažādiem kino mākslas darbiem.

Režisora Ginta Zilbaloža animācija Straume piedalās Ansī festivāla galvenajā konkursā

Vēlā 25. aprīļa vakarā savu galvenā konkursa programmu izziņojis Ansī starptautiskais animācijas filmu festivāls (Festival international du film d'animation d'Annecy) Francijā, un tajā iekļauta arī Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animācijas filma Straume. Līdz ar to filma savu ceļu pasaulē sāk ar dalību konkursā divos nozīmīgākajos Eiropas kinofestivālos.

Rīgā plaši atzīmēs kinorežisores Ilonas Brūveres jubileju

Šogad vasarā savu 70 gadu jubileju svinēs zināmā latviešu kinorežisore, scenāriste, producente un publiciste Ilona Brūvere, kurai par godu Latvijas Kinematogrāfistu savienība sadarbībā ar Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvu un mākslas telpu Aminori aicinās uz režisorei veltītām kino skatēm un grāmatas Citādā dzīve atklāšanu.