Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pieredze

Sapnis pašiem par savu šampanieti © DIENA

Ja jānosauc latviešu nacionālais dzēriens, droši vien daudzi tiešām nosauktu alu. Taču jādomā, ka latvieši vēl aizvien ar to nelepojas. Pilīs un smalkās dinejās burbuļo franču šampanietis, un, kamēr visvairāk pārdotā alus vidū ierindojas tas, kurš ir plastmasas pudelēs un lielākā tilpumā un stiprumā, iespējams, atgriezt alum svinīgu svētku nozīmi ir grūti. Valmiermuižas alus saimniekam Aigaram Ruņģim ir sapnis to mainīt

Nodzerties bērzu birzi © DIENA

Bērzu sulas ir viens no galvenajiem pavasara vēstnešiem, taču liels gods tām nekad nav ticis – pierasts, ka tās sapildītas necilos plastmasas iepakojumos, kas palikuši pāri no citiem dzērieniem. Ervīns Labanovskis (38) ar savu uzņēmumu Birzī šo tradīciju lauž un dzērienu pilda smalkās šampanieša pudelēs, kas savu vietu atrod arī restorānu plauktos.

Ar īsto eļļu vibrāciju © DIENA

No sapņa par ārstu var izaugt arī spa salons un sava kosmētikas līnija – ar savu pieredzi apliecina Līga Aizsila. Viņa pārliecinājusies, ka biznesā svarīga arī intuīcija un nepārtraukta vēlme izzināt, un savam salonam attīstības idejas smeļas arī eksotiskos ceļojumos.