Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Volejbols

FOTO: Majoros top Elite 16 turnīra iespaidīgais bīčvolejbola stadions 3000 skatītājiem

Jau nākamnedēļ Jūrmalā, Majoru pludmalē, sāksies vienas no nozīmīgākajām pludmales volejbola sacensībām – pasaules tūres posmu pludmales volejbolā Elite 16 turnīrs. Jūrmalā pulcēsies spožākās pludmales volejbola zvaigznes no visas pasaules, lai sacenstos par spēcīgākās komandas titulu. Lai garantētu iespēju visiem pludmales volejbola interesentiem pilnvērtīgi izbaudīt pludmales volejbola spēļu atmosfēru klātienē, šobrīd vides pakalpojumu uzņēmums Clean R, kas ir arī Elite 16 turnīra atbalstītājs Majoru pludmalē, arī praktiski palīdz iespaidīgā izmēra stadiona būvniecībā.

Latvijas sieviešu volejbola izlasi vadīs itālis Kaprioti

Latvijas sieviešu izlasi Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) nacionālo izlašu attīstības programmas ietvaros šajā Eiropas čempionāta ciklā vadīs Itālijas speciālists Daniēle Mario Kaprioti, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Studentu karjeru beidz kā čempione © DIENA

Latvijas pludmales volejboliste Tīna Graudiņa kopā ar Dienvidkalifornijas Universitātes (USC) komandu Trojans otro gadu pēc kārtas triumfēja ASV koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmās divīzijas čempionātā. Finālā pret Floridas Štata universitātes Seminoles jūrmalniece pārī ar Heiliju Hārvardu ar 21:17, 21:15 pārspēja Mediju Andersoni un Brūku Baueri, izcīnot otro no nepieciešamajām trim uzvarām komandai.

Būs iespēja spēlēt sešiem Latvijas pludmales volejbola duetiem © DIENA

Plaša pārstāvniecība mājiniekiem būs jūnija sākumā Majoru pludmalē paredzētajā FIVB Pro tūres Elites līmeņa sacensībās. Jau iepriekš bija zināms par vadošo duetu – Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa, kā arī Tīnas Graudiņas un Anastasijas Kravčenokas – dalību pamatturnīrā, bet nu Latvijai apstiprināta vēl pa vienai vietai dāmu pamatsacensībās un kvalifikācijā, kā arī vēl divas kvotas kvalifikācijā kungiem.

Jaunie volejbolisti Jelgavā sāk ar zaudējumu čehu vienaudžiem © DIENA

Pārsteigt favorītus pirmajā spēlē neizdevās, taču izšķirošās cīņas par iekļūšanu Eiropas čempionāta kvalifikācijā vēl priekšā. Latvijas volejbola izlase Jelgavā ar 0-3 zaudējumu Čehijai iesāka Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrās kārtas turnīru vecuma grupā līdz 20 gadiem. Laura Iecelnieka vadītā komanda piektdien spēlēs pret Rumāniju, bet sestdien – pret Slovēniju.

Bez spiediena tiek finālā © DIENA

Piesardzīgam sākumam varenu turpinājumu pludmales volejbola sezonas pirmajā elites turnīrā sarūpēja Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Graudiņa/Kravčenoka sasniedz Elite-16 finālu

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka sestdien Meksikā iekļuva Pro Beach Tour ranga pirmā līmeņa turnīra Elite-16 finālā, pasaules tūrē pirmo reizi sasniedzot titula maču.

Latvijas pāri Elite-16 turnīru Meksikā sāk ar neveiksmēm

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka ceturtdien Meksikā piedzīvoja zaudējumu Pro Beach Tour ranga pirmā līmeņa turnīra Elite-16 otrajā mačā, tāpat ar zaudējumu iesākot turnīru arī otram Latvijas duetam Jānim Šmēdiņam/Aleksandram Samoilovam.

Vairāk Volejbols