Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvijas pludmales volejbola čempionāta pirmajā posmā uzvar Bedrītis/Rinkevičs un lietuvietes

Latvijas pludmales volejbola čempionāta DEPO Open 2022 pirmajā posmā svētdien Ventspilī uzvarēja Ardis Bedrītis/Artūrs Rinkevičs un Lietuvas sieviešu duets Monika Paulikiene/Erika Kļokmanaite, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Vīriešiem turnīra galvenie favorīti Bedrītis un Rinkevičs finālā ar 2-1 (21:19, 14:21, 15:12) pieveica Lietuvas pāri Patriks Stankevičs un Audrjus Knašs (3.). 

Pirmajā setā, servējot pa Bedrīti, lietuvieši panāca 16:11 vadību, taču latvieši pēc pārtraukuma pieprasīšanas atspēlējās un uzvarēja ar 21:19. Otrā seta vidū lietuvieši panāca dažu punktu pārsvaru, to līdz seta beigām vēl palielinot - 21:14. Tas Bedrītim un Rinkevičam bija pirmais zaudētais sets turnīrā. Trešajā setā mājinieki panāca 6:3 un aizvadīja cīņu līdz uzvarai.

Spēlē par trešo vietu divu Lietuvas duetu cīņā Artūrs Vasiljevs/Roberts Juhnevičs (4.) ar 2-0 (21:10, 23:21) pieveica kvalifikācijas turnīra barjeru pārvarējušos Gilbertu Kerpi un Linu Petraviču (17.). Pārliecinoši uzvarējuši pirmo setu, otrajā Vasiljevs un Juhnevičs otrajā setā atļāvās kādu skaistu izspēli skatītājiem, kas ļāva seta liktenim izšķirties tikai tā galotnē.

Pusfinālā Bedrītis/Rinkevičs ar 2-0 (21:17, 21:14) pieveica Lietuvas duetu Vasiljevs/Juhnevičs, bet Stankevičs un Knašs ar 2-0 (21:17, 21:17) pārspēja Kerpi un Petraviču.

Līdz astotdaļfinālam tika sacensību otrais duets Edgars Točs/Kristiāns Fokerots, Mihails Samoilovs pārī ar Aivaru Svikli (7.) un Latvijas vicečempions volejbolā Matīss Gabdulļins ar Mārci Jirgensonu (15.).

Sievietēm finālā divu ar pirmajiem numuriem sacensībās izsēto Lietuvas pāru cīņā uzvarēja Paulikiene/Kļokmanaite (1.), kuras ar 2-1 (23:21, 17:21, 15:10) pieveica māsas Rugili un Gerdu Grudzinskaites (2.).

Fināla likteni izšķīra trīs Kļokmanaites bloki trešajā setā.

Cīņā par trešo vietu Lietuvas un Igaunijas duetu cīņā virsroku ņēma turnīrā ar ceturto numuru izsētais Lietuvas pāris Ieva Vasiļauskaite/Urte Andrjukaitīte, kas ar 2-1 (17:21, 21:11, 15:12) uzvarēja labāko Igaunijas duetu Ventspilī Helēni Hollasu/Līsu Sometsu (5.). 

Savainojuma dēļ Ventspilī nevarēja startēt Marta Ozoliņa pārī ar Luīzi Skrastiņu, ar trešo numuru sacensībās izsētais Latvijas duets Varvara Brailko/Deniela Konstantinova ceturtdaļfinālā ar 0-2 (18:21, 23:25) piekāpās vēlākajām trešās vietas īpašniecēm, bet Anete Namiķe un Līva Ēbere (8.) ar 0-2 (19:21, 16:21) atzina māsu Grudzinskaišu pārākumu.

Pirmajam Latvijas čempionāta posmam bija pieteikušās 39 komandas vīriešu un 16 dueti - sieviešu konkurencē.

Šosezon "DEPO Open 2022" pludmales volejbolisti sacenšas piecos posmos un finālā. Visi posmi tiek rīkoti ārpus Rīgas, turpinot aptvert Latvijas reģionus, un visos posmos piedalās kā vīrieši, tā sievietes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavības pārbaude uz Šveices fona

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, Latvijas izlase piektdien un sestdien izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi