Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +22 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Karjera

Doktoru tālākā karjera – pārsvarā zinātnē © DIENA

Vairums jeb 66,8% Latvijas zinātņu doktoru ir iesaistīti pētniecībā un zinātniskajā darbībā, liecina apsekojuma Zinātņu doktoru tālākā karjera jaunākie dati, ko savākusi Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Centrālo statistikas pārvaldi.

Brīvprātīgo decembris © DIENA

5. decembrī pasaulē atzīmē Starptautisko brīvprātīgo dienu. Arī Latvijā gada nogalē ierasti tiek izcelti brīvprātīgo paveiktie labie darbi. Tradicionālajai godināšanai Gada brīvprātīgais 2021, ko rīko Nodarbinātības valsts aģentūra, līdz 15. decembrim ikviens var izvirzīt, viņuprāt, labākos šāgada brīvprātīgā darba veicējus un organizētājus, kā arī brīvprātīgajiem draudzīgākās pašvaldības.

"Mūļa" karjera neatbrīvo no atbildības © DIENA

Pēdējā gada laikā 20–25 gadus veci jaunieši arvien biežāk gan apzināti, gan nezināšanas dēļ kļūst par netīrās naudas kurjeriem jeb "naudas mūļiem", lai legalizētu noziedzīgi iegūtus naudas līdzekļus, ievērojusi banka Citadele.

Svarīga ir valsts politika © DIENA

Attālinātais darbs no ekstravagances ir kļuvis par ikdienišķu parādību. Pavasarī attālināti strādāja vidēji katrs ceturtais Eiropas Savienībā (ES) nodarbinātais cilvēks.

Vairāk Karjera