Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +22 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Karjera

Māksla vienmēr ir ar mani © DIENA

Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LLMC) pilotprojekta ietvaros ir izstrādāts pirmais piekļuves apraksts personām ar dažāda veida invaliditāti. Projekts Pārmaiņu aģenti. Mākslas mediācija iekļaujošai sabiedrībai un laikmetīgās mākslas pieejamībai veidots laikmetīgās mākslas parka ekspozīcijai Mobilais muzejs. Nākamā sezona.

Arī asam, ātram prātam © DIENA

Jebkuras svešvalodu zināšanas paver plašākas karjeras iespējas un ļauj sazināties ar cilvēkiem no citām pasaules vietām. Taču valodu apguve var sniegt arī virkni citu ieguvumu, norāda valodu centra Berlitz speciālisti.

Kuģu mehāniķa trīs veiksmes vaļi © DIENA

Latvijas jūrnieki un viņu izglītība tiek augsti vērtēta visā pasaulē. Mūsu Jūrnieku reģistrā ir vairāk nekā 12 000 jūrnieku, no kopējā skaita 4% – sievietes. Abi rādītāji ir augstāki nekā citviet pasaulē, jūrnieku skaita ziņā uz ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem esam pasaules līderos un pirmajā vietā Eiropas Savienībā. Tomēr, kā norāda šīs nozares pārstāvji, jūrnieku pietrūkst gan Latvijā, gan citviet pasaulē. Īpaši liels pieprasījums patlaban ir pēc kuģu mehāniķiem. Pērn Latvijas Jūras akadēmijas (LJA) Jūrskola uzņēma rekorddaudz audzēkņu, un arī šogad jauniešiem pēc devītās klases tika atvēlētas aptuveni 150 budžeta vietas.

Finansējums vajadzīgajam © DIENA

Lai nodrošinātu papildu finansējumu valsts garantēto studiju un studējošo kredītu pieejamībai, Ministru kabinets pagājušajā nedēļā piešķīra Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) 163 900 eiro, pārdalot finansējumu no budžeta resora programmām, raksta LETA.

Labāko āderes © DIENA

Līdzīgi kā iepriekšējos deviņus gadus, arī šovasar izveidots darba devēju ieteiktāko skolu un studiju tops, kura mērķis ir veicināt pamatskolu, vidusskolu un profesionālo mācību iestāžu absolventu tālākās izglītības un karjeras pārdomātu izvēli, ņemot vērā darba devēju viedokli.

Īstais laiks eksperimentiem © DIENA

"Mācības ir lieta, kur rezultātu un ieguvumus varbūt neredzi uzreiz. Bet ar laiku pamani, ka kaut ko dari citādi, labāk, ātrāk, tev ir cits skatījums un plašāks apvārsnis, ieraugi jaunas kopsakarības," saka Īrisa Zvagule, kura jau 15 gadu nodarbojas ar pieaugušo izglītību digitālo prasmju jomā, pašlaik vada IT akadēmiju FITA un ir eksperte un pētniece Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) kūrētajā projektā Women4IT.

Vairāk Karjera