Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Karjera

Bezdarbs ir nedaudz samazinājies © DIENA

Šā gada jūnijā faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,3%, un salīdzinājumā ar maiju tas ir samazinājies par 0,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie darbaspēka apsekojuma dati.

Bezdarbs var mazināties © DIENA

Ņemot vērā globālās ekonomikas procesus, to vidū Covid-19 pandēmijas ieviestās izmaiņas un ģeopolitiskos izaicinājumus, Ekonomikas ministrija (EM) ir aktualizējusi darba tirgus prognozes.

Maldināšana nav pieļaujama © DIENA

Lai gan konkurence par labiem darbiniekiem Latvijas darba tirgū ir liela, daudzi uzņēmumi joprojām ir gatavi riskēt ar savu reputāciju, maldinot gan esošos, gan topošos darbiniekus un solot viņiem mannas kalnus ķīseļa upes krastos, kurus neviens nekad nav redzējis.

Aptauja: Lielākā daļa strādājošo vēlētos elastīgu darba modeli ar attālināto darbu

Latvijā lielākā daļa jeb 82% strādājošo iedzīvotāju, kuriem darba devējs sniedz iespēju strādāt attālināti, vēlētos elastīgu darba modeli, kas paredz daļu laika strādāt attālināti, bet daļu – klātienē. Vienu dienu nedēļā strādāt attālināti vēlētos 11% cilvēku, divas dienas – 21%, trīs dienas – 19%, bet četras dienas – 11%. Strādāt tikai attālināti vēlētos 20%, bet strādāt tikai klātienē – 12% respondentu, atklāj informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma Accenture uzdevumā veiktā pētījuma kompānijas SKDS aptauja.

Futbols iemācīja nebaidīties no kļūdām © DIENA

Ja tu visu savu ikdienu, nākotnes vēlmes un plānus esi saistījis ar kaut ko vienu, bet tad pēkšņi ar to no tevis neatkarīgu iemeslu dēļ vairs nevari nodarboties, ir ļoti grūti. Taču iemācies atrast citu ceļu un gūt gandarījumu arī tajā.

Atzinība zinātniecēm © DIENA

Septiņas talantīgas Baltijas valstu zinātnieces ieguvušas prestižo Sievietēm zinātnē balvu, ko ik gadu piešķir L`ORÉAL sadarbībā ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas zinātņu akadēmijām un UNESCO nacionālajām komisijām.

Vairāk Karjera