Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +29 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Karjera

Latviju mācību uzņēmumu konkursā Eiropā šogad pārstāvēs Rīgas skolēni, kuru produkts ir ar 3D printeri radītas rotaļu figūras

Aizvadītas izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia” un “Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras” organizētās Jauno uzņēmēju dienas 2022, kurās noskaidroti Latvijas labākie skolēnu mācību uzņēmumi (SMU) un uzņēmējdarbības izglītības pedagogi valstī. Tiesības pārstāvēt valsti Eiropas labāko mācību uzņēmumu konkursā šovasar izcīnījis SMU “ThreeCube”. Skolēni radījuši ar 3D printeri drukājamas dažādu rotaļu tēlu figūras. Tās kopā ar aplikāciju “C-app” ļaus sākumskolas vecuma bērniem saistošā veidā apgūt dažādus mācību priekšmetus, piemēram, matemātiku, angļu valodu vai latviešu valodu. 

Paslēpties virtuālā Lipkes bunkurā © DIENA

"Ar to es tieši gribēju pievērst uzmanību!" smejas Elizabete Grinblate, kad saku, ka esmu uzķērusies uz frāzes "izspēlēt holokaustu" viņas referāta nosaukumā. Jaunā Latvijas Universitātes (LU) pētniece pavisam drīz būs pabeigusi savu maģistra darbu par sarežģīta kultūrvēsturiskā mantojuma digitalizāciju. Cita starpā – arī par virtuālās realitātes un spēļošanas (jeb geimifikācijas) izmantošanu, stāstot par smagajām tēmām muzejos, memoriālos un par lietotāju pieredzi šādās situācijās.

Veselības aprūpes jomā varētu iesaistīties uzņēmēji © DIENA

Tikmēr, kamēr Latvijā publiskās un privātās partnerības (PPP) projekti veselības aprūpē tiek ieviesti visai gausi, citur pasaulē PPP modelis medicīnā jau ir vispārpieņemta prakse. Veselības speciālisti Latvijā pieprasa aktīvāku rīcību, lai pacientiem raitāk nodrošinātu kvalitatīvus pakalpojumus, jo lielā mērā PPP principa ieviešana ir atkarīga no politiskās gribas un politiķu izpratnes par reālo situāciju.

Mācības sievietēm tehnoloģiju nozarē © DIENA

Līdz 4. maijam ikviena pilngadīga sieviete no jebkuras valsts var pieteikties bezmaksas tiešsaistes mācībām, lai iegūtu kvalifikāciju IT nozarē un pēc tam turpinātu darbu ar IT saistītā jomā.

Vairāk Karjera