Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grāmatas

Latviski tiks izdota prinča Harija biogrāfija Liekais

Izdevniecība Latvijas mediji latviski izdos 2023. gada otrajā pusē prinča Harija sarakstīto biogrāfiju Liekais (Spare), kas kļuva par pasaules bestselleri vēl pirms tā iznākšanas šī gada janvārī, informēja izdevniecības pārstāvji.

Izdota ukraiņu dzejnieka Serhija Žadana dzejas izlase

Izdevniecība Orbīta klajā laidusi Nobela prēmijai nominētā ukraiņu rakstnieka Serhija Žadana dzejas izlasi Harkivas Dinamo. Grāmatā apkopoti teksti no 10 dzejas krājumiem, kas tapuši laikā no 2001. līdz 2021. gadam un ko latviski atdzejojuši Ingmāra Balode, Jānis Elsbergs, Māra Poļakova un Māris Salējs, infrormēja izdevniecībā.

Latviski izdots Krisas Krausas kulta romāns Es mīlu Diku

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs izdevis Krisas Krausas romāna Es mīlu Diku (I Love Dick) tulkojumu sērijas Nozīmīgu estētikas, vizuālās mākslas un kultūras teorijas sacerējumu tulkojumu sērija ietvaros un 16. februārī plkst. 20.00 aicina uz grāmatas atklāšanas svētkiem bārā Aleponija.

Izdots Janas Egles dzejas krājums Ledus debesis

Izdevniecība Latvijas mediji laidusi klajā latviešu literātes un Latvijas literatūras gada balvas laureātes, Janas Egles dzejas krājumu Ledus debesis. Krājuma redaktors ir Ronalds Briedis. Māksliniece – Anna Aizsilniece.

Klajā nāk Ivara Ijaba grāmata par latviešu politikas pirmsākumiem - Nepateicīgie

Apgādā Jumava iznākusi politikas zinātnieka un Eiropas Parlamenta deputāta Ivara Ijaba grāmata par latviešu politikas pirmsākumiem, kas veidojusies gan koloniālo faktoru, gan arī Eiropas strāvojumu ietekmē. Ikviens aicināts uz grāmatas atvēršanu un sarunām par politisko ideju vēsturi 30. janvārī plkst. 16.00 Osiris telpā (Kr.Barona 31).

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs laidis klajā grāmatu par Latvijā senākajām etnogrāfiskajām fotogrāfijām

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs laidis klajā grāmatu Kamēr vēl laiks. Fotoetnogrāfijas sākums Latvijā, kas veltīta agrīnajām fotogrāfijām Latvijā, kurās etnogrāfisko pētījumu veikšanai mērķtiecīgi dokumentētas izzūdošā tradicionālā kultūras mantojuma liecības – lauku ainava ar tradicionālo zemnieku un zvejnieku sētu apbūvi, tīrumu, pļavu un dārzu izkārtojums, dažādu darbu paņēmieni un darbarīki, iedzīves priekšmeti, apģērbi, tradīcijas –, kā arī Latvijas novadiem raksturīgi iedzīvotāju antropoloģiskie tipi.