Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kino/TV

Ievērojami audzis portāla filmas.lv skatījumu skaits

Nacionālā Kino centra portāls filmas.lv aizvadītajā gadā apmeklēts gandrīz 630 000 reižu, apmeklējumam gada laikā pieaugot par 100 000, sarīkoti 10 dažādi speciālie pasākumi – festivāli un filmu kolekcijas –, četri no tiem bijuši pieejami skatītājiem visā pasaulē, pulcinot vairāk nekā 25 000 interesentu, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Foto: Nosvinēta seriāla Padomju džinsi pirmizrāde

Vakar, 26. februārī, kinoteātrī Forum Cinemas notika Staņislava Tokalova un Jura Kursieša režisētā seriāla Padomju džinsi pirmo divu sēriju pirmizrāde. Pasākums pulcēja kopā radošo komandu, skatītājus un atbalstītājus. Padomju džinsi ir stāsts par biksēm, kas izmainīja pasauli, un tas būs skatāms kinoteātros visā Latvijā no 1. marta.

Openheimers saņem ASV Producentu ģildes labākās filmas godalgu

ASV Producentu ģildes balvu ceremonijā svētdien Beverlihilsā, Kalifornijā, ar labākās filmas godalgu tika apbalvota režisora Kristofera Nolana drāma Openheimers, nostiprinot šī jau vairākus prestižus apbalvojumus saņēmušā kinodarba izredzes sacensībā par Oskariem.

Dāvja Sīmaņa filma Marijas klusums saņēmusi Berlīnes kinofestivālā Ekumēniskās žūrijas balvu

Nedēļas nogalē noslēdzās 74. starptautiskais Berlīnes kinofestivāls, kurā pasaules pirmizrādi piedzīvoja arī režisora Dāvja Sīmaņa filma Marijas klusums. Sestdien festivāla oficiālajā preses konferencē tika izziņotas un pasniegtas festivāla speciālo žūriju balvas. Režisora Dāvja Sīmaņa filmai Marijas klusums, kas veidota Latvijas filmu studijā Mistrus Media kopprodukcijā ar Lietuvas filmu studiju Broom Films, piešķirta festivāla Ekumēniskās žūrijas balva.

Festivālā Artdocfest/Riga pirmizrādīs divas latviešu dokumentālās filmas

4. Starptautiskais dokumentālā kino festivāls Artdocfest/Riga norisināsies no 1. līdz 8. martam. Šogad skatītājus priecēs un Latvijas kino bagātinās divas pilmetrāžas dokumentālās filmas - režisoru Antras Cilinskas un Annas Vidulejas Podnieks par Podnieku. Laika liecinieks un Ivara Zviedra Kaprači, informēja festivāla rīkotāji.

Nosvinēta Lienes Lindes dramēdijas Melnais samts pirmizrāde

Pirmdien, 19. februārī, sirsnīgā un draudzīgā gaisotnē, pulcējot radošo komandu, draugus, atbalstītājus un skatītājus, pirmizrādi piedzīvoja Lienes Lindes dramēdija Melnais samts ar Ingu Tropu galvenajā lomā. Filma kinoteātros skatāma no 22. februāra, bet īpašie seansi ar radošās komandas piedalīšanos – no 21. februāra.

Pastkarte no Romas sasniedz rekordu – 200 lielie ekrāni visā Latvijā

Nacionālās kino balvas Lielais Kristaps šāgada laureāte - Elzas Gaujas filma Pastkarte no Romas - jau demonstrēta uz 200 lielajiem ekrāniem visā Latvijā. Kā atzīst kino izplatītāji, šāds izrādīšanas vietu skaits ir pēdējo astoņu gadu rekords, kāds nav piedzīvots kopš vēsturiskās drāmas Melānijas hronika (2016), informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Iepazīsti seriāla Padomju džinsi galvenos varoņus

Pirmdien Dailes teātrī, kas ir arī viena no seriāla filmēšanas vietām, notika sirsnīgs un smiekliem bagāts seriāla Padomju džinsi prezentācijas pasākums, kurā klātesošie tika iepazīstināti ar seriāla galvenajiem tēliem.

Berlīnes kinofestivālā izrādīs Dāvja Sīmaņa spēlfilmu Marijas klusums

Ceturtdien, 15. februārī, sākas 74. Berlīnes starptautiskais kinofestivāls, kur šogad īpašu vietu ieņem režisora Dāvja Sīmaņa spēlfilma Marijas klusums un režisoru Staņislava Tokalova un Jura Kursieša daudzsēriju filma Padomju džinsi, Eiropas Filmu tirgū strādās arī Latvijas stends, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Artdocfest/Riga izrādīs filmu skati Miers kara laikā

4. Starptautiskais dokumentālā kino festivāls Artdocfest/Riga, kas norisināsies no 1. līdz 8. martam, izziņo 17 tematiskās programmas Miers kara laikā filmas. Tās būs redzamas svētdien, 3. martā, no plkst. 12.00 mākslas centrā Zuzeum. Ieeja ir bez maksas, no 16. februāra piesakot savu ierašanos pasākuma vietā vai mājaslapā www.zuzeum.com.