Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kino/TV

Ar valsts filmu programmas atbalstu tapusi dāņu producentu spēlfilma Bez robežām

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) administrētās programmas Ārvalstu filmu uzņemšana Latvijā ietvaros tapusi jauna dāņu producentu apvienības Nordisk Film un SIA Munchhausen Productions lielbudžeta spēlfilma Bez robežām (Boundless). Filmas pirmizrāde notiks 31. janvārī Kopenhāgenā, bet no 1. februāra tā būs skatāma Dānijas kinoteātros, informēja LIAA pārstāvji.

Portālā filmas.lv skatāma leļļu animācijas meistara Māra Putniņa kolekcija

Nacionālā Kino centra portālā filmas.lv no 26. janvāra skatāma jauna piemiņas kolekcija – 15 leļļu animācijas īsfilmas, kuru radīšanā piedalījies filmu studijas Animācijas brigāde” vadītājs, leļļu animācijas mākslinieks, producents, scenāriju un mūzikas autors Māris Putniņš (20.07.1950.–24.01.2024.).

Mārim Putniņam mūžībā aizejot © DIENA

Kad Māris Putniņš vēl bija aktieris Liepājas teātrī, viņš gribēja darīt itin visu: vienlaikus būt aktieris un režisors, spēlēt ģitāru, rakstīt lugas, darināt dekorācijas un gleznot. Tapa divi iestudējumi: Ei, jūs tur! (1977) un Zemes valstība (1981). Putniņa entuziasmu apšaubīja un tēvišķi ieteica koncentrēties uz vienu jomu, bet viņš nevienu neklausīja un joprojām gribēja visu.

Video: Publicēts režisores Lienes Lindes komēdijas Melnais samts treileris

22. februārī pie skatītājiem nonāks Lienes Lindes komēdija Melnais samts. Tā ir režisores pirmā pilnmetrāžas spēlfilma, kas jau ieguvusi deviņas nacionālās kinobalvas Lielais Kristaps nominācijas, tostarp kā labākā filma. Tas ir pašironisks paaudzes portrets, kas nepaceltu telefonzvanu, nokavētu termiņu un citu ikdienas mazo uzvaru un zaudējumu vidū izgaismo cilvēciskās ilgas pēc kaut kā lielāka. Galveno lomu filmā atveido Inga Tropa.

Pastkarte no Romas nonāk uz 150 kinoekrāniem visā Latvijā

Jau pirmo divu nedēļu laikā kopš pirmizrādes Elzas Gaujas filma Pastkarte no Romas piedzīvo negaidīti lielu skatītāju interesi. Filma ne tikai izpelnījusies sirsnīgas emocionālas atsauksmes, bet arī nonākusi uz 150 ekrāniem visā Latvijā, ieskaitot arī tādas izplatīšanas vietas, kurās kinodzīve pēdējos gados bija pieklususi.

Video: Publicēts seriāla Padomju džinsi tīzeris

12 nacionālās kino balvas Lielais Kristaps nominācijas ieguvušais un Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla programmā Berlīnes seriālu tirgus atlase 2024 iekļautais seriāls Padomju džinsi iepazīstina skatītājus ar tīzeri. Seriāla pirmizrāde paredzēta 26. februārī, un pie skatītājiem tas nonāks marta sākumā.

Izziņo Lielā Kristapa notikumu programmu un starptautisko žūriju

Nacionālā kino balva Lielais Kristaps šogad norisināsies no 1. līdz 4. februārim. Šajā periodā gaidāmas divas pirmizrādes, bezmaksas nominēto filmu seansi kinoteātros Splendid Palace un K.Suns, kā arī visā pasaulē pieejama filmu programma tiešsaistē.

Foto: Svinīgā gaisotnē aizvadīta daudzsēriju filmas Pansija pilī pirmizrāde

Pirmdien, 22. janvārī, kinoteātrī Splendid Palace pirmizrādi piedzīvojušas daudzsēriju filmas Pansija pilī pirmās divas sērijas. Pirmizrādi kuplā pulkā apmeklēja gan filmas radošā komanda, gan sabiedrībā zināmi ļaudis, to vidū Vaira Vīķe-Freiberga, Baiba Sipeniece-Gavare, Māra Lāce, Kristīne Garklāva, Gints Grāvelis un citi.

Kinoteātris Splendid Palace savu 101. gadu sāk ar jaunu dokumentālo filmu kolekcijas izrādīšanu

Kinoteātris Splendid Palace 2024. gadu sāk ar jaunu nacionālo filmu programmu skatītāju iecienītajā ciklā Dokumentālā kino pirmdienas. Cikla pirmais seanss būs jau pirmdien, 29. janvārī, plkst. 19.30, kad tiks rādīta režisores Elitas Kļaviņas filma Iļģuciema māsas. Filmas seansā piedalīsies pati režisore, un pēc filmas notiks jautājumu un atbilžu sesija ar skatītājiem.

Berlināles tirgus programmā iekļauts latviešu seriāls Padomju džinsi

Staņislava Tokalova un Jura Kursieša režisētais seriāls Padomju džinsi piedzīvos pirmizrādi 26. februārī, un uzsāks ceļu pie skatītājiem marta sākumā, bet tas jau tagad gūst atzinību gan Latvijā – 12 nacionālās kino balvas Lielais Kristaps nominācijas, gan ārvalstīs – seriāls izvēlēts Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla programmā Berlīnes seriālu tirgus atlase 2024 (Berlinale Series Market Selects 2024), kas piedāvā ekskluzīvu priekšskatījumu seriāliem no visas pasaules.

Kino Bize klasikas kino vakari būs veltīti Čehoslovākijas jaunajam vilnim

Kinoteātra Kino Bize klasikas kino vakaru jaunākā sezona būs veltīta Čehoslovākijas jaunajam vilnim 1960. gados. Piecu filmu programmas ievadā no 26. līdz 28. janvārim trīs seansos – režisora Vojteha Jasnija komiskais ceļojums fantāzijā Kasandras kaķis. 27. janvārī notiks kinokritiķes Kristīnes Simsones ievadlekcija.