Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Literatūra

Vairāk interesē Ziepniekkalns, nevis Tortuga. Grāmatu sērijā 100 kartes apkopoti 39 Latvijas pilsētu 100 vēsturiskie plāni © DIENA

Saka, ka nevar iekāpt vienā upē, bet mēs jau esam to izdarījuši trešo reizi. Objektīvi mēs vairs neizdodam tik daudz tādu karšu, kādas ir ierasts redzēt Jāņa sētas darbībā. Dzīve ir mainījusies, un kartes ir pārcēlušās uz digitālo vidi. Tāpēc mēs mēģinām savu misiju realizēt šādā veidā – saka Jāņa sētas valdes priekšsēdētājs Mareks Kilups.

Ar stāstu Breiveiba konkursā Latgales prozas lasījumi 2023 uzvar Ilze Sperga

Ceturtdien, 7. decembrī, Rēzeknē un tiešraidē internetā notika literārā konkursa Latgales prozas lasījumi 2023 noslēguma pasākums Proza i karbonadis, kas bija viens no literatūras festivāla Prozas lasījumi notikumiem. Šī gada konkursā vislielāko žūrijas punktu skaitu saņēma un par uzvarētāju kļuva literāte, literatūrzinātniece Ilze Sperga ar stāstu Breiveiba.

Jāņa Akuratera muzejā svinēs Akuratera mājas deviņdesmitgadi

Jāņa Akuratera muzejs 30. novembrī plkst. 18.00 aicina uz pasākumu Akuratera mājai – 90, kurā gaidāms gan atskats uz dažiem notikumiem mājas vēsturē, gan viesu uzrunas un veltījumi, gan arī pirmizrāde, informēja Jāņa Akuratera muzeja vadītāja Maira Valtere.

Latgales prozas lasījumu pasākumi notiks Rēzeknē un Rīgā

No 3. līdz 10. decembrim notiks literatūras festivāls Prozas lasījumi, kura laikā 4. decembrī Rīgā un 7. decembrī Rēzeknē uz pasākumiem – lekciju, diskusiju un literatūras konkursa noslēgumu – aicina konkurss Latgales prozas lasījumi 2023.

LNB izstādē Vai grāmatai ir knābis? palīdz bērniem atrast lasītprieku

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) 7. stāvā 27. novembrī plkst. 11.00 tiks atklāta izstāde bērniem Vai grāmatai ir knābis?. Izstādi rīko LNB Atbalsta biedrība, tās autori ir māksliniece Rūta Briede, dzejniece Inese Zandere un dizainers Artis Briedis, informēja LNB Atbalsta biedrības pārstāve Sanita Kitajeva.

Profesija - rakstnieks. Decembra sākumā notiks starptautiskais literatūras festivāls Prozas lasījumi

Decembra sākumā Rīgas kultūrvietās, bibliotēkās, kafejnīcās un bāros norisināsies starptautiskā literatūras festivāla Prozas lasījumi 2023 pasākumi, kurus bez maksas aicina apmeklēt ikvienu interesentu. Šogad festivāla virstēma ir "Profesija - rakstnieks", aktualizējot rakstnieku nozīmi un lomu, pievēršoties gan rakstnieka radošajiem procesiem, gan iepazīstot nodarbes praktiskās šķautnes. Tēmu iezīmē Osvalds Zebris esejā Cilvēks upē.

Veidenbauma literāro prēmiju saņems Arno Jundze

Liepas kultūras namā 25. novembrī notiks E. Veidenbauma literārās prēmijas pasniegšanas pasākums, kura laikā tiks godināts 2023. gada prēmijas laureāts Arno Jundze par romānu Es nemiršu nekad, informēja muzeja vadītāja Andra Ķīse.

Kultūrtelpā Tintnīca norisināsies Nacionālā romānu rakstīšanas mēneša pasākums

Svētdien, 26. novembrī, plkst. 17.00 Rakstniecības un mūzikas muzeja (RMM) kultūrtelpā Tintnīca, Pulka ielā 8, notiks ceturtais cikla Tintnīca sapņotājiem pasākums – atvērtā koprakstīšana jeb radošais vakars Rakstīt romānu rutīnā raiti, kurā interesenti varēs ne tikai uzzināt vairāk par akciju NaNoWriMo un dažādu topošajā RMM ekspozīcijā Prokrastinācija & radīšana iekļautu autoru rakstīšanas paradumiem, bet arī piedalīties radošos rakstīšanas izaicinājumos.