Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Māksla

Purvīša balvai nominēti Jānis Šneiders, Mareunrol's un Iveta Laure

Izvērtējot izstādes un mākslinieku darbus, kas bija apskatāmi laika posmā no 2023. gada 1. oktobra līdz 31. decembrim, neatkarīgo ekspertu darba grupa nākamajai Purvīša balvai, kura tiks pasniegta 2025. gada pavasarī, ir izvirzījusi Jāni Šneideru, Mareunrol's un Ivetu Lauri.

Lūznavas muižā skatāma Kristas Svalbonas (ASV) izstāde Pārvietošana

Lūznavas muižā 10. janvārī plkst. 13.00 viesosies māksliniece Krista Svalbonas, kura dzīvo un strādā Filadelfijā, ASV. Mākslinieces vecāki ir dzimuši Latvijā un Lietuvā, pēc Otrā pasaules kara beigām devušies bēgļu gaitās, bet izstādē Pārvietošana autore no jauna iztēlojas un atklāj savu vecāku bēgļu ceļa vēsturi.

Galerijā 427 tiks atklāta Viktora Timofejeva personālizstāde

No 12. janvāra galerijā 427, kas šogad svinēs savu desmitgadi, būs apskatāma Ņujorkā dzīvojošā latviešu mākslinieka Viktora Timofejeva personālizstāde Pedagoģiskās spēles 1. Starpnieki un Ierobežojumi, informēja galerijas pārstāvji.

Liepājas koncertzālē atklās Ulda Brieža fotoizstādi Brīvam būt

No 13. janvāra līdz 30. martam Liepājas koncertzāles Lielais dzintars mākslas telpā Civita Nova skatāma fotogrāfa Ulda Brieža izstāde Brīvam būt, kas atspoguļo Latvijas kultūras autoritātes visdažādākajos dzīves mirkļos laika posmā no 1966. līdz 2010. gadam.

RTU atklās gleznotāja Alekseja Naumova darbu izstādi Uzgleznotā arhitektūra

2024. gada 5. janvārī izcilais gleznotājs un Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) profesors Aleksejs Naumovs savu dzīves jubileju svinēs, 10. janvārī plkst. 16.00 atklājot personālizstādi Uzgleznotā arhitektūra Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Arhitektūras un dizaina institūtā, Ķīpsalas ielā 6.

JAUNmarka 2023 apskatāma vieskuratoru atlasīta ekspozīcija

Latvijas Mākslas akadēmijas studentu lielizstāde JAUNmarka 2023 apskatāma vēl līdz 7. janvārim. Izstādes noslēguma nedēļā kā vieskuratori piesaistīti mākslinieki Gļebs Panteļejevs, Atis Jākobsons un kurators, mākslas kritiķis Andris Brinkmanis, kuri no studentu darbiem izveidojuši katrs savu ekspozīciju.

Par lietām ap mums. Jaunākās Jūrmalas izstādes par kluso dabu un sarunāšanos © DIENA

Jaunais gads Jūrmalas kultūras dzīvē iesāksies ar vairāku jaunu izstāžu atklāšanu. No 5. janvāra līdz 11. februārim Jūrmalas muzeja (Tirgoņu iela 29, Jūrmala) otrā stāva zālēs būs aplūkojama Jūrmalas mākslinieku biedrības izstāde Klusā daba neklusē, kurā būs eksponētas gan pēdējos gados radītas klusās dabas, gan arī Jūrmalas muzeja krājumā esošie darbi, kas aptver plašu laika periodu – no XVIII gadsimta otrās puses līdz pat mūsdienām –, katrs no tiem raksturo savu laikmetu, tradīcijas un stilu.

Latvijas paviljons Venēcijas biennāles arhitektūras izstādē guvis starptautisku atzinību

Latvija noslēdz savu dalību Venēcijas biennāles 18. starptautiskajā arhitektūras izstādē, demonstrējot atzīstamus panākumus šajā prestižajā pasākumā. Latviju šogad veiksmīgi pārstāvēja arhitektu biroja DEI ARH komandas veidotā ekspozīcija T/C Latvija, piedāvājot koncepciju par lielveikalu kā arhitektūras un mūsdienu patērētāju kultūras fenomenu.

Londonā izdota Mākslas muzejam Rīgas birža veltīta grāmata

Londonas izdevniecība Scala Arts & Heritage Publishers Ltd sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju sērijā Direktora izvēle laidusi klajā grāmatu, veltītu Mākslas muzeja Rīgas birža krājuma meistardarbiem, informēja muzeja pārstāve Natālija Sujunšalijeva.