Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Māksla

Latvijas ilustratori piedalās Tallinas ilustrāciju triennālē

Igaunijas Arhitektūras muzejā no 3. novembra līdz 3.decembrim notiks VII Tallinas ilustrāciju triennāle The power of image (Attēlu spēks), kurā piedalās arī liels skaits Latvijas ilustratoru, informēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova.

Rīgas mākslas telpā tiks atklāta MAREUNROL'S personālizstāde Fieldwork: Invisible exercises

Izstāžu zāles Rīgas mākslas telpa Lielajā zālē no 3. novembra līdz 29. decembrim norisināsies laikmetīgās modes un mākslas dueta MAREUNROL'S personālizstāde Fieldwork: Invisible exercises. Šī būs līdz šim vērienīgākā autoru vizuālo darbu reprezentācija, kurā māksla izgaismojas kā sajūtu telpa - vizuālās izteiksmes līdzekļi, pakļauti mākslinieku radītajam konceptam, ir iedarbīgākais instruments patiesības vēstīšanai.

Foto: Prieka un iztēles vieta bērniem. Siguldā apskatāma Anetes Meleces retrospektīvā izstāde

Anetes kiosks: stāsti, grāmatas, ilustrācijas un citas lietas ir Latvijas laikmetīgās ilustrācijas zvaigznes – Anetes Meleces – pirmā retrospektīvā izstāde. Tā radīta galvenokārt bērniem, Siguldā Dīķa mājas galerijā atdzīvinot un pārfrāzējot Anetes grāmatu stāstus. Šī ir interaktīva izstāde – bērni te drīkst šķirstīt grāmatas, līmēt uzlīmes Laika bikšu kosmosa stūrī un satikt kioska Olgu, kā arī apskatīt mākslinieces radīto ilustrāciju oriģinālus.

Foto: Valmieras pilsētvidē atklāta māksliniekam Mārim Bišofam veltīta izstāde

Valmierā atklāta Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LCCA) un Valmieras novada pašvaldības organizētā izstāde Pretrunu pilns zīmējums ar gaišredzības iezīmēm, kurā astoņi Latvijas mākslinieki reflektē par un mijiedarbojas ar Māra Bišofa daiļradi. Līdz 10. novembrim izstāde apskatāma Valmieras pilsētvidē – no ēku sienām un jumtiem līdz pat veikalu plauktiem.