Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Mūzika

Jauniešu koris Balsis sāk koncertsēriju Ventas balsis

No 25. līdz 27. augustam norisināsies koncertsērijas Ventas balsis pirmais posms, koncerti no Griezes līdz Skrundai. Šī jau ir trešā upe, kuras krastus Jauniešu koris Balsis, tā diriģenta Inta Teterovska vadībā pieskandinās ar bezmaksas koncertiem.

Orķestris Rīga jaunnedēļ atklās koncertu sēriju Rīgas Domā

Orķestris Rīga uzsāk jauno koncertsezonu, kuru augustā ieskicē koncertu sērija Vasaras klasika Rīgas Domā. Jau jaunnedēļ, 15. augustā plkst. 19.00, skanēs pirmais koncerts Bahs, Respīgi, Ravēls, piedaloties diriģentam Aināram Rubiķim un ērģelniecei Vitai Kalnciemai.

Rokoperas Lāčplēsis jaunais iestudējums 14. oktobrī izskanēs Arēnā Rīga

Vizuāli krāšņi un emocionāli iespaidīgi Lielvārdes parkā nesen izskanēja Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokoperas Lāčplēsis jaunais iestudējums, atzīmējot Andreja Pumpura eposa Lāčplēsis 135. gadadienu, kā arī leģendārās rokoperas 35. gadskārtu. Pēc daudzu skatītāju lūguma un aicinājumiem jau 14. oktobrī Arēnā Rīga būs redzama atkārtota rokoperas jauniestudējuma izrāde un zīmīgi – tā notiks Zigmara Liepiņa dzimšanas dienā, tādējādi noslēdzot komponista 70.jubilejas gadu un ievadot jaunu radošās darbības ciklu.

FOTO: Noslēdzies festivāls Summer Sound 2023

Šajā nedēļas nogalē, divu dienu garumā ar vairāk nekā četrdesmit pašmāju un ārvalstu mūziķu priekšnesumiem krāšņi noritēja Baltijas lielākais pludmales festivāls Summer Sound 2023, uzstādot kārtējo apmeklējuma rekordu. Precīzs skaits festivāla organizētājiem vēl nav zināms, bet tas noteikti pārsniedz aizvadītajā gadā sasniegtos 40 000 viesu.