Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kriminālziņas

Magoņa un Osinovska krimināllietas iztiesāšanu turpinās martā

Krimināllietu, kurā korupcijā apsūdzēts bijušais VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis un Igaunijas uzņēmējs Oļegs Osinovskis, Rīgas apgabaltiesa plāno turpināt skatīt 14.martā plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Reidu laikā Rīgas mikrorajonos izņemtas sevišķi bīstamas narkotikas un aizturētas meklēšanā izsludinātas personas

Pagājušās nedēļas nogalē likumsargi rīkoja vairākus reidus ielu noziedzības apkarošanai. Tika pārbaudīti vairāki simti personu un spēkratu, konstatējot pārkāpumus: gan personas, kas glabāja sevišķi bīstamas narkotiskās vielas, gan bezvēsts pazuduši nepilngadīgie klaiņotāji, gan personas, ko saistībā ar dažādiem noziedzīgiem nodarījumiem meklēšanā izsludinājušas valsts tiesībsargājošās iestādes. Vienā reidā policija izmantoja dronus, kas aprīkoti ar termokamerām.

Valsts policija par laupīšanām Rīgas centrā aizturējusi vairākas personas

Šī gada 17. janvārī Valsts policija par laupīšanu personu grupā Rīgas centrā aizturēja divus jauniešus. Aizturētie cietušajam nolaupīja maku, kurā atradās skaidra nauda, kā arī nodarīja miesas bojājumus. Par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem Valsts policijas Rīgas Latgales iecirkņa amatpersonas pēdējo nepilnu piecu mēnešu laikā uzsākušas astoņus kriminālprocesus, kuros noskaidroti iespējamie vainīgie un lielākā daļa no viņiem aizturēti.

FOTO: Vagonos ar čuguna kravu atklāj 180 000 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas vilcienu kontroli uz Latvijas – Baltkrievijas robežas, vagonos ar čuguna kravām konstatēja 180 000 cigarešu (9000 paciņas cigarešu). Slēptuves palīdzēja atklāt muitas darba suņi, kas apmācīti tabakas izstrādājumu meklēšanā.

FOTO: Kravas vilcienos atklāj 124 000 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes (VRS) amatpersonas, veicot kravas vilcienu kontroli uz Latvijas – Baltkrievijas robežas, atklāja 124 000 kontrabandas cigarešu (6200 paciņas cigarešu), kas bija paslēptas čuguna kravās un vagonu konstrukcijās. Cigarešu slēptuves operatīvi atklāt palīdzēja muitas kinologi ar darba suņiem.

VDD aizturējis vīrieti par sistemātiskām aktivitātēm Krievijas atbalstam

Valsts drošības dienests (VDD) pagājušajā trešdienā aizturējis Krievijas atbalstītāju, kura aktivitātes interneta vidē VDD vērtējumā ilgākā laika periodā bijušas vērstas uz naida izraisīšanu pret latviešiem un ukraiņiem, kā arī Krievijas uzsāktā kara pret Ukrainu attaisnošanu un slavināšanu, aģentūru LETA informēja dienests.