Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Politika

Partiju reitingā pirmais trijnieks nemainīgs; uzlabojušās ZZS un Apvienotā saraksta pozīcijas

Tuvojoties 14.Saeimas vēlēšanām, partiju popularitātes saraksta augšgalā augustā būtiskas izmaiņas nav notikušas - pirmās trīs vietas joprojām ieņem Jaunā vienotība (JV), Nacionālā apvienība (NA) un Saskaņa, tomēr reitingā ir uzlabojušās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), kā arī Apvienotā saraksta (AS) pozīcijas, liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma veiktās pētījumu centra SKDS jaunākās aptaujas dati.

Latvija sāk piemērot Eiropas konvenciju, kas atceļ prasību savstarpēji legalizēt diplomātisko aģentu dokumentus

No svētdienas, 21.augusta, Latvija ir sākusi piemērot 1968.gada 7.jūnija Eiropas konvenciju par diplomātisko aģentu vai konsulāro amatpersonu veiktās dokumentu legalizācijas prasības atcelšanu, līdz ar to Latvijas un pārējo konvencijas dalībvalstu pārstāvniecību amatpersonu izdotie dokumenti tiek atbrīvoti no savstarpējas legalizācijas prasības, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

KNAB aprēķinājis limitēto priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumu apmēru

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aprēķinājis maksimālo limitēto priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumu apmēru, ko katra politiskā partija un to apvienība drīkst tērēt pirms 1. oktobrī plānotajām 14. Saeimas vēlēšanām. Ierobežotie izdevumi attiecas uz visu veidu politiskās reklāmas izvietošanu, labdarību, sponsorēšanu, pabalstiem un dāvinājumiem. Līdz vēlēšanām katrs no 19 kandidējošiem politiskajiem spēkiem iepriekšminētajiem mērķiem drīkst izlietot ne vairāk kā 708 053,30 eiro.