Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jaunā vienotība pauž atbalstu Kariņa pozīcijai koalīcijas veidošanas sarunās

Partiju apvienība Jaunā vienotība (JV) pilnībā atbalsta pašu virzītā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) pozīciju nākamās valdības koalīcijas veidošanas sarunās.

Kā aģentūru LETA informēja partijā, Kariņam ir "nemainīgs un nelokāms" atbalsts sarunās ar pārējām 14.Saeimā ievēlētajām partijām, ar kurām parakstīts sadarbības memorands par nākamās valdības koalīcijas veidošanas principiem, akcentē JV pārstāvji.

Partijas "Vienotība" un JV valžu kopsēdē šodien uzklausīts koalīcijas veidošanas sarunām deleģēto pārstāvju ziņojums par aktuālo situāciju, progresu un pārējo sarunu partneru pozīcijām.

"Vienotības" valdes priekšsēdētājs, JV politiķis Arvils Ašeradens pauž, ka trīs partiju - JV, "Apvienotā saraksta" (AS) un Nacionālās apvienības - sadarbības memorands par nākamās valdības veidošanas principiem bija svarīga politisko konsultāciju sastāvdaļa, partijām tajā vienojoties par būtiskākajiem darbiem jaunajai valdībai un ar parakstiem apliecinājušas savu apņemšanos strādāt.

"Mūsu izpratnē ir būtiski nekavēties ar nākamo soli pretī valdības izveidošanai - proti, vienoties par atbildību sadali un sākt darbu pie valdības deklarācijas izveides," akcentē Ašeradens.

Kā ziņots, ja AS šonedēļ nesniegs atbildi par Kariņa piedāvāto atbildības jomu dalījumu, koalīcijas veidošana varētu izgāzties.

Kariņš pēc trešdien notikušās tikšanās ar AS pauda cerību, ka AS atbildi uz viņa piedāvāto atbildības jomu piedāvājumu sniegs pirms nedēļas beigām. Tomēr no Kariņa sacītā secināms, ka, ja šonedēļ atbilde no AS netiek saņemta, tad droši vien neizdosies tikt skaidrībā ar virzīšanos uz šāda veida koalīcijas izveidi.

Savukārt AS politiķi Edvards Smiltēns, Edgars Tavars un Uldis Pīlēns uzsvēra, ka sākumā ir nepieciešams strādāt pie valdības darāmajiem darbiem un vienoties, kas ir paveicams konkrētajās nozarēs. Tāpat jābūt skaidrībai, vai nozarēm būs vai nebūs pieejams nepieciešamais finansējums, atzīmēja AS politiķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas