Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

ASV

ASV reveranss Krievijai un Vācijai © DIENA

Neizpratni ne tikai ASV opozīcijā esošo republikāņu, bet arī valdošo demokrātu rindās izraisījis prezidenta Džo Baidena administrācijas lēmums nepiemērot ekonomiskās sankcijas pret gāzes vada Nord Stream 2 galvenajiem būvniekiem, kas reģistrēti Vācijā. Lai gan vienlaikus stājušās spēkā sankcijas pret vairākiem citiem apakšuzņēmumiem, kas iesaistīti gāzes vada celtniecībā Baltijas jūrā, prezidenta lēmums ir nepatīkams pārsteigums lielai daļai politiķu Vašingtonā un daudziem arī Austrumeiropā.

Baidens atjauno Trampa pārtraukto tradīciju © DIENA

Baltais nams publiskojis ASV prezidenta Džo Baidena un viceprezidentes Kamalas Herisas federālo ienākumu deklarācijas par pagājušo gadu, tā atjaunojot vēsturisko tradīciju, ko savas prezidentūras laikā atteicās ievērot Donalds Tramps, vēsta CNN.

Blinkens un Lavrovs vienojušies tikties 20.maijā

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens vienojušies tikties nākamnedēļ paredzētās Arktiskās padomes sanāksmes kuluāros Reikjavīkā, trešdien paziņojusi Maskava.

Akciju cenas pieaug, Volstrītā sasniedzot jaunus rekordus

Akciju cenas ASV un Eiropā piektdien pieauga un Volstrītas indeksi sasniedza jaunus rekordus, savukārt ASV dolāra vērtība kritās pēc tam, kad negaidīts ASV bezdarba kāpums aprīlī sekmēja pārliecību par Federālās rezervju sistēmas (FRS) fiskālā un monetārā atbalsta turpināšanos, ASV ekonomikai atkopjoties no Covid-19 pandēmijas.

SpaceX veiksmīgi nosēdina raķeti Starship

Īlona Maska uzņēmums SpaceX trešdien veiksmīgi nosēdināja savā poligonā ASV Teksasas štatā kosmosa raķetes Starship prototipu, izdarot to piektajā mēģinājumā.