Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

ASV

Par melnādainā nošaušanu apsūdz balto policisti © DIENA

Prokuratūra ASV Minesotas štatā otrās pakāpes slepkavībā apsūdzējusi nu jau bijušo policisti Kimu Poteri, kura svētdien nogalināja likumsargu prasības ignorējušo Danti Raitu. Pieredzējusī policijas darbiniece apgalvo, ka pieļāvusi traģisku kļūdu, jo vēlējusies pret jaunieti izmantot nevis pistoli, bet elektrošoka ierīci Taser. Taču policiste ir baltā, bet upuris – melnādainais, un uzliesmojušas kārtējās protesta akcijas, afroamerikāņu aktīvistiem un viņu atbalstītājiem apgalvojot, ka slepkavība neesot bijusi netīša.

Baidens piedāvā Putinam tikties trešajā valstī

ASV prezidents Džo Baidens otrdien telefonsarunā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu aicinājis viņu deeskalēt saspīlējumu ap Ukrainu un ierosinājis viņiem abiem tuvākajos mēnešos tikties trešajā valstī.

Incidentā pie ASV Kapitolija nogalināts policists

ASV galvaspilsētā Vašingtonā piektdien incidentā līdzās Savienoto Valstu Kapitolijam, kura gaitā autovadītājs taranēja Kongresa ēku kompleksa nožogojumu un uzbruka likumsargiem ar nazi, viens policists zaudējis dzīvību, pavēstīja amatpersonas.

Ņujorkas štats legalizē marihuānu

ASV Ņujorkas štata likumdevēji otrdien pieņēmuši likumprojektu, kas paredz legalizēt marihuānu rekreācijas mērķiem, savukārt štata gubernators Endrū Kuomo jau apsolījis, ka likumprojektu parakstīs.

Divi Kapitolija policisti iesūdz tiesā Trampu

Divi ASV Kapitolija policisti otrdien iesūdzējuši tiesā eksprezidentu Donaldu Trampu par 6.janvāra iebrukuma uzkurināšanu, kurā desmitiem viņu kolēģu tika ievainoti, bet viens zaudēja dzīvību.

Tiesā Džordža Floida nāvē vainoto policistu © DIENA

Šonedēļ ASV sākusies tiesas prāva pret policistu, kuram izvirzīta apsūdzība par pērn aizturēšanās laikā tumšādainā Džordža Floida nonāvēšanu. Notikušais izraisīja plašus pret rasu nevienlīdzību vērstus protestus valstī un arī citviet. Lai gan pierādījumu netrūkst, Floida ģimenes advokāts lietu raksturo kā "smagu".