Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

ASV

Eksperti skeptiski par Trampa izredzēm prasībā pret sociālajiem tīkliem © DIENA

ASV juridiskie eksperti kā ļoti mazas vērtē bijušā prezidenta Donalda Trampa izredzes tiesā piespiest sociālo mediju uzņēmumus atbloķēt viņa kontus, raksta The Guardian. Twitter, Facebook un YouTube bloķēja D. Trampa kontus pēc iebrukuma ASV Kongresa ēkā 6. janvārī, jo pastāvēja bažas, ka viņš vēl vairāk uzkurinās savus atbalstītājus, apšaubot prezidenta vēlēšanu rezultātus.

Džefs Bezoss oficiāli atstāj Amazon vadītāja amatu

Interneta tirdzniecības uzņēmuma "Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss pirmdien oficiāli atkāpās no uzņēmuma vadītāja amata, to nododot Endijam Džasijam, kurš ir "Amazon" meitasuzņēmuma "Amazon Web Services" vadītājs.

Floridā uzspridzina daļēji sabrukušo ēku © DIENA

Kontrolētu sprādzienu sērijā Floridas štata Sērfsaidā sagrauta 24. jūnija rītā daļēji sabrukušās ēkas (Champlain Tower South) atlikusī daļa. Eksperti uzskatīja to par pārāk nestabilu (jo vairāk tādēļ, ka pussalai tuvojas tropiskā vētra Elza) un glābējus apdraudošu. Jau pāris stundas pēc eksplozijas glābēji atsākuši darbu celtnes drupās, lai gan cerības atrast tajās kādu izdzīvojušo ir ļoti niecīgas. Līdz šim gruvešos atrastas 24 cilvēku mirstīgās atliekas. Vēl 121 cilvēks tiek uzskatīts par pazudušu bez vēsts, visticamāk, viņi visi papildinās upuru skaitu.

Krievijas vēstnieks Antonovs atgriezies ASV

Krievijas vēstnieks Anatolijs Antonovs svētdien atgriezies Savienotajās Valstīs, no kurienes pirms trim mēnešiem tika atsaukts uz konsultācijām saistībā ar ASV prezidenta Džo Baidena izteikumiem kādā intervijā, kurā viņš faktiski nosauca Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par "slepkavu".

Tramps: Baidena un Putina samits Krievijai bija laba diena

Daudzviet pasaulē ar lielu interesi gaidītais ASV un Krievijas prezidentu Džo Baidena un Vladimira Putina samits Ženēvā Krievijai bija laba diena, trešdienas vakarā telekanāla Fox News ēterā atzina bijušais ASV prezidents Donalds Tramps.

Herisu kritizē imigrācijas problēmu dēļ © DIENA

Kritikas krustugunīs pēc savas pirmās ārzemju vizītes Gvatemalā un Meksikā nonākusi ASV viceprezidente Kamala Herisa, kurai prezidents Džo Baidens uzticējis risināt nelegālās imigrācijas problēmas. Republikāņi pārmet, ka viņa nav apmeklējusi ASV un Meksikas pierobežu, kur migrantu plūsmas dēļ izveidojusies kritiska situācija. Bet demokrātu kreisā spārna pārstāvji nav apmierināti, ka Herisa stingri aicinājusi Centrālamerikas valstu iedzīvotājus nedoties uz ASV.

Baidens dodas savā Eiropas tūrē

ASV prezidents Džo Baidens trešdien devies pirmajā ārvalstu tūrē, kuras laikā viņam paredzēta dalība G7 un NATO samitos, tikšanās ar Eiropas Savienības (ES) līderiem, kā arī sarunas ar viņa krievu kolēģi Vladimiru Putinu.