Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Tuvie austrumi

Galants: Izraēla varētu izmantot sauszemes spēkus pret "Hizbollah"

Izraēlas armija varētu izmantot sauszemes spēkus pret grupējuma "Hizbollah" kaujiniekiem Libānā, pirmdien paziņojis Izraēlas aizsardzības ministrs Joavs Galants, piebilstot, ka militārās operācijas turpināsies, neraugoties uz grupējuma līdera Hasana Nasrallas nogalināšanu.

Gaisa triecienā nogalināts Hamās līderis Libānā

Gaisa triecienā Libānas dienvidos pirmdien nogalināts palestīniešu grupējuma "Hamās" līderis šajā valstī, pavēstīja grupējums, vienlaikus mediji vēsta par triecienu palestīniešu bēgļu nometnei.

Izraēla noraidījusi aicinājumus pārtraukt uguni © DIENA

Izraēla noraidījusi 12 sabiedroto valstu kopīgajā paziņojumā izteikto aicinājumu uz 21 dienu noteikt uguns pārtraukumu Libānā, lai Izraēlas un islāmistu kaujinieku grupējuma Hizbullāh savstarpējās apšaudes nepāraugtu plašākā reģionālajā karā, vēsta BBC.

Netanjahu nav atbildējis uz Libānas pamiera plānu

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu ceturtdien paziņoja, ka viņa valdība nav reaģējusi uz ASV un to sabiedroto aicinājumu par 21 dienu ilgu pamieru Izraēlas un Libānas kaujinieku grupējuma "Hizbollah" konfliktā.

Izraēla paziņo par rezervistu iesaukšanu

Izraēla trešdien paziņojusi, ka iesauc rezervistus divu brigāžu nokomplektēšanai un nosūtīšanai uz valsts ziemeļiem, kur notiek pārrobežu sadursmes ar Libānas šiītu bruņoto grupējumu "Hizbollah".