Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tuvie austrumi

Hamās atbrīvojis vēl 12 ķīlniekus

Palestīniešu teroristiskais grupējums Hamās saskaņā ar uguns pārtraukšanas noteikumiem otrdien atbrīvojis un nodevis Sarkanajam krustam vēl 12 ķīlniekus, paziņojusi Izraēlas armija.

ICRC: Hamās izvieto ķīlniekus kaujas laukā

Palestīniešu grupējuma Hamās kaujinieki 7.oktobrī Izraēlā sagrābtos ķīlniekus izvietojuši kaujas laukā, pavēstīja Starptautiskās Sarkanā Krusta komitejas (ICRC) Vidējo un Tuvo Austrumu reģionālās pārvaldes direktors Fabricio Karboni.

Borels aicina pagarināt Gazas pamieru

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels pirmdien aicināja pagarināt Gazas joslas pamieru, kas atbilstoši patlabanējās vienošanās nosacījumiem beigsies otrdien.

Izraēla izsauc Īrijas vēstnieku par premjera tvītu

Izraēlas Ārlietu ministrija svētdien pavēstīja, ka ir izsaukusi Īrijas vēstnieku saistībā ar Īrijas premjerministra Leo Varadkara tvītu, kurā pausts gandarījums par deviņus gadus vecas Īrijas un Izraēlas izcelsmes meitenes Emīlijas Handas atbrīvošanu no Hamās gūsta, bet nav, kā uzskata Izraēla, pausts pienācīgs nosodījums Hamās.

Gazas joslā stājies spēkā četras dienas ilgais pamiers

Piektdien plkst.7.00 stājies spēkā četru dienu ilgais pamiers starp Izraēlu un palestīniešu teroristisko grupējumu Hamās, lai veiktu teroristu sagrābto ķīlnieku atbrīvošanu apmaiņā pret ieslodzījumā esošo palestīniešu kaujinieku atbrīvošanu.

Izraēla un Hamās vienojas par pamieru

Izraēla un grupējums Hamās vienojušies par četru dienu uguns pārtraukšanu, 50 Hamās Izraēlā sagrābto ķīlnieku atbrīvošanu no gūsta Gazas joslā un 150 palestīniešu atbrīvošanu no Izraēlas cietumiem, naktī uz trešdienu pavēstīja Izraēlas un Hamās, kā arī sarunu vidutājas Kataras pārstāvji.

Netanjahu: Ķīlnieku atbrīvošanas lietā "gūstam progresu"

Grupējuma Hamās Izraēlā sagrābto ķīlnieku atbrīvošanas lietā "mēs gūstam progresu", otrdien sacīja Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu, ar šo paziņojumu nākot klajā pēc tam, kad vidutāji bija apliecinājuši, ka ir izredzes panākt vienošanos par pamieru.