Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ikoniskākie VW markas auto un kur labāk pirkt lietotu Volkswagen?

Volkswagen ir ne tikai viens no pasaulē populārākajiem auto zīmoliem, bet gan arī iecienīts auto lietotu mašīnu tirģū. VW tiek ražots kopš 20. gadsimta un daudzi no modeļiem izturējuši laika zīmolu, esot populāri joprojām.

Volkswagen ideja dzima 1933. gadā kādā Berlīnes viesnīcā, kur tikās toreizējie Vācijas politiķi. Tikšanās laikā tika izvirzīta prasība izveidot tautai uzticamu automobili, kas nebūtu dārgs. Uz lapas tika uzskicēta skice, un automobilis tika nosaukts par ‘’Volks-wagen’’, kas nozīmē tautas automobilis. 

Šīs markas auto ir viens no populārākajiem auto zīmoliem pasaulē. Šodien var iegādāties visdažādākos modeļus visdažādākajos virsbūves tipos. Arī Latvijā lietoti Volkswagen ir populāri šajā tirgus segmentā. Spēcīgākā auto puse ir tā dažādība un pieejamība gan ģimenēm, gan pāriem. 

Volkswagen Golf 

Šo kompakto ģimenes auto Volkswagen ražo kopš 1974. gada. To izplata visā pasaulē astoņās paaudzēs, dažādās virsbūves konfigurācijās un ar dažādiem nosaukumiem. Pirmā Golf paaudze bija priekšpiedziņas, bet sākotnēji lielākā daļa Golf bija trīsdurvju hečbeki. Vēsturiski tieši Golf ir visvairāk pārdotākais modelis un pasaulē otrais vislabāk pārdotais modelis - līdz 2012. gadam tika uzbūvēti vairāk kā 29 miljoni šīs markas auto. 

VW Golf kopš 1974. gada būvēts astoņās dažādos modeļos, tāpat Golf pieejams arī elektroauto spektrā un motosportā. Savā vēsturē VW Golf saņēmis daudz balvu. Tā, piemēram, 2009. gadā Golf MK6 tika nosaukts par pasaules gada auto, bet 2013. gadā līdzīgu atzinību ieguva Golf Mk7

Volkswagen Passat 

VW Passat tiek ražots kopš 1973. gada un tas būvēts astoņos dažādos dizainos, kā arī šīs markas auto ar dažādākām konfigurācijām veidoti īpaši Ķīnas un Ziemeļamerikas tirgum. Passat ir ģimenes auto, kas ir vidēja izmēra. Sākotnēji pirmā dizaina auto tika veidoti kā divu vai četru, kā arī trīs vai piecu durvju sedana virsbūves tipa auto. 

2014. gada beigās un 2015. gada sākumā Eiropā un Lielbritānijā parādījās pēdējā esošā VW Passat versija. Šī četru durvju mašīna iepazīstināja ar vairākām uzlabotām konfigurācijām gan dizainā, gan salona aprīkojumā. 2015. gadā šis auto tika atzīts par Eiropas gada auto. 

Volkswagen Polo 

VW Polo tiek ražots kopš 1975. gada, un tas ir mazās klases automašīnas modelis. Visā pasaulē Polo ir pieejams tādos virsbūves tipos kā hečbekā, sedanā, kupejas un universālī. Līdz šim bijuši četri dažādi Polo modeļi, no Mk1 līdz Mk4. Katrai paaudzei ir vismaz viens uzlabots modelis, pirmās paaudzes uzlaboto modeli saucot Mk1f. Šī brīža jaunāko versiju Mk4f ražo kopš 2005. gada. 

Līdz šim VW Polo pārdoti vairāk kā 12 miljoni modeļu visā pasaulē. Sākot ar 2010. gadu, auto sāka tirgot Lielbritānijā, kur uzreiz tā kļuva par vienu no pārdotākajiem auto. Tāpat Polo modeļi ļoti pieprasīti ir Dienvidāfrikā. 

Volkswagen Jetta 

VW Jetta no visiem pieminētajiem auto ražo visīsāko laiku - kopš 1979. gada. Vispopulārākais Jetta virsbūves tips ir sedans. Līdz 2005. gadam Jetta tika pārdotas 6.6 miljonos eksemplāru visā pasaulē, no kuriem trešo daļu pārdeva ASV. Joprojām šī auto lielākais tirgus ir ASV, kamēr otrs lielākais - Ķīna. Eiropā šis auto nav diži pieprasīts. 

Šis kompaktais ģimenes auto ražots gan kā divu durvju, gan kā četru durvju auto. Līdz šim ražoti septiņi dažādi modeļi, pēdējais no tiem pie patērētājiem nokļuva 2018. gadā. 

Pie ikoniskākajiem Volkswagen markas auto var pieskaitīt arī Beetle un busiņu tipa auto kā Kombi. Jaunās versijas Beetle koncerns ražo kopš 1998. gada, bet kopumā šim auto stilam ir sena vēsture un tikušas radītas vairākas versijas. Atšķirībā no vecākiem modeļiem jaunās versijas Beetle priekšā ir motors, bet bagāžnieks aizmugurē. 

Savukārt busiņi tiek piedāvāti patērētājiem kopš 1949. gada, un tā pēdējā versija ir sestā šajā auto klāstā. Ar T6 - Transporter patērētāji tika iepazīstināti 2016. gadā. Kopumā busiņi pārdoti vairāk kā 12 miljonu eksemplāros visā pasaulē.

Kur iegādāties lietotus Volkswagen auto Latvijā? 

Plašā klāstā lietotus Volkswagen ir iespējams iegādāties lietotu auto tirgotājā BRC Autocentrs, kurš piedāvā šīs markas auto labā kvalitātē. Iespējams iegādāties tādus modeļus kā Touareg, Amarok, Passat, Golf, Jetta, Kombi un CC DSG. 

BRC Autocentrs piedāvājumā pieejami divi 2016. gadā būvēti VW Passat, abi ar automātisko ātrumkārbu, nobraukumu nedaudz virs 70 tūkstošiem kilometru. Viens pieejams ar automātisko ātrumukārbu, bet cits ar mehānisko. 

Tāpat iespējams iegādāties divus dažādus VW Golf - 2016. un 2018. gadā būvētus. Abi modeļi pieejami ar mehānisko ātrumkārbu un to nobraukums ir ap 100 tūkstošiem kilometru. Piedāvājumā atrodams arī VW Jetta, kura izlaidums gads ir 2017. gadā. Šis modelis pieejams ar automātisko ātrumkārbu, un tā nobraukums ir nedaudz virs 130 tūkstošiem kilometru. 

Vai arī tevi interesē lietota Volkswagen iegāde? Ja atbilde uz šo jautājumu ir apstiprinoša un šobrīd domā par jaunas automašīnas iegādi, tad pareizā vieta, kur to darīt, ir BRC Autocentrs - uzņēmums, kurš ar lietotu automašīnu tirgošanu nodarbojas jau trešo gadu desmitu, kā arī ir oficiālais mobile.de partneris. Ienāc un izvēlies savu auto jau tagad. 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti