Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kā piemērotas saldētavas iegāde var tev palīdzēt ietaupīt?

Dzirdot vārdu “saldētava”, daudzi no mums iedomājas nodalījumu ledusskapī, kur parasti atrodams saldējums, saldēti dārzeņi, gaļa, ledus dzērieniem utt. Bieži vien šādas saldētavas ir visai nelielas, tādēļ ne vienmēr der ikviena vajadzībām.

Turpretī lielāka, atsevišķi stāvoša saldētava spēj paveikt daudz vairāk nekā tikai uzglabāt pāris kastītes saldējuma. Patiesībā, tā var izmainīt tavus iepirkšanās, maltīšu gatavošanas un ēšanas paradumus. Ņemot vērā to, cik daudz pārtikas tu ikdienā patērē, jauna saldētava var tev palīdzēt ietaupīt naudu ilgtermiņā. Kā? Par to pastāstīsim turpinājumā.

Atsevišķi stāvoša saldētava. Kādi ir ieguvumi?

Ēdiens saldētavā saglabājas svaigs ilgāk nekā ledusskapī, turklāt, pērkot atsevišķi stāvošu saldētavu, tev ir iespēja sasaldēt daudz vairāk produktu. Tas nozīmē, ka tev nav jāuztraucas par to, ka iegādātās preces sabojāsies, pirms tu būsi tās paspējis izmantot. Uzticama saldētava ļauj pirkt produktus vairumā, lietojot tos tikai tad, kad nepieciešams. Turklāt tu varēsi uzglabāt ilgstoši tādas lietas, kuras esi izaudzējis piemājas dārzā, piemēram, augļus, dārzeņus, zaļumus, kā arī sēnes, ogas, zivis, gaļu, saldētos ēdienus utt.

Kas jāzina, pērkot saldētavu?

Lai arī šī sadzīves tehnika lielākoties nodrošina tikai priekšrocības, ne visos mājokļos ir atrodamas atsevišķi stāvošas saldētavas. To izskaidro vairāki faktori, kas var apgrūtināt saldētavas iegādi un izmantošanu. Protams, ja ir nolemts, ka pirkums noteikti būs noderīgs un ir nepieciešams, ieguldījums būs tā vērts. Tātad, kas jāņem vērā, ja vēlies savam mājoklim iegādāties saldētavu?

  • Cena. 
    Šis ir viens no faktoriem, kas noteikti jāņem vērā, jo saldētavu cenas mēdz ievērojami atšķirties, ņemot vērā to lielumu, ražotāju un citas iezīmes. To, kādā cenu diapazonā tava saldētava varētu ierindoties, vari aplūkot interneta veikalā 220.lv, kur atrodami dažādi modeļi, sākot no 135 līdz pat 673 eiro. Ņem vērā, ka saldētavas lielākoties iedalās trīs veidos – mini, horizontālās un vertikālās. Mini saldētavas izmērs, tāpat kā ietilpība, ir neliels, tādēļ noderēs tiem, kuriem, piemēram, ir ledusskapis bez saldētavas, vai arī nepieciešams uzglabāt dažus produktus. Horizontālās saldētavas atgādina lādi, kuras augšdaļā ir atverams vāks. Eksperti norāda, ka šī veida tehnika nodrošina stabilāku temperatūru, kā arī samazina “saldētavas apdeguma” risku. Savukārt vertikālās saldētavas atgādina tradicionālos ledusskapjus, jo to durvis atrodas priekšpusē, bet iekšā ir plaukti un atvilktnes. Tās ir ļoti ērti lietojamas, produktus var viegli sakārtot, ielikt un izņemt, kā arī lielākoties tehnikas modeļiem nav nepieciešama manuāla atsaldēšana.
  • Enerģijas patēriņš.
    Līdzīgi kā ar citām iekārtām un ierīcēm, kuras iegādājamies, arī ar saldētavu saistītās izmaksas nebeidzas brīdī, kad to nopērkam. Jāņem vērā, ka tā patērē elektroenerģiju. Piemēram, vidēja izmēra saldētava gada laikā patērē aptuveni 300 līdz 500 kWh. Taču patēriņš ir atkarīgs gan no tehnikas veida, izmēram, gan arī elektroenerģijas klases. Kā zināms, ekonomiskākā ir A+++ klase. Interneta veikalā 220.lv ir pieejamas dažādām klasēm atbilstošas saldētavas, taču ieteicams izvēlēties tādu, kura elektrību ietaupa visvairāk.
  • Lielums.
    Daudziem cilvēkiem platība, kuru aizņem saldētava, ir viens no svarīgākajiem kritērijiem, kas apgrūtina lēmuma pieņemšanu. Pietiekami lielas vietas atrašana mājoklī var būt pamatīgs izaicinājums, it īpaši, ja telpas ir nelielas. Taču, protams, šajā gadījumā ir iespējams rast risinājumu. Pirmkārt, vari izvēlēties vertikālo saldētavu, kas aizņem mazāk vietas uz grīdas. Tāpat ir iespējams nopirkt mazāku saldētavu, kura ir pietiekami ietilpīga visam nepieciešamajam.
  • Atkausēšanas sistēma.
    Arī šim aspektam ir vērts pievērst uzmanību, jo ir pieejamas saldētavas gan ar manuālo, gan automātisko atkausēšanas sistēmu. Automātiskā noteikti būs daudz ērtāka, jo tad iekārta visu paveiks pati.

Jautājumi, kurus sev uzdot, pirms pēc saldētavu

Teju ikvienam ir iespēja ietaupīt kaut nelielu summu, izmantojot saldētavas priekšrocības. Taču, lai izdarītu pareizo izvēli, tev jāpadomā par vairākiem svarīgiem jautājumiem.

  • Cik cilvēku dzīvo mājoklī?
  • Cik liela ir ledusskapja saldētava (ja tāda ir)?
  • Cik daudz gaļas tu ikdienā patērē?
  • Vai tev ir dārzs, tu makšķerē vai medī?
  • Vai tev ir pietiekami daudz vietas, lai mājoklī novietotu saldētavu?


Atbildi uz šiem jautājumiem, un tu sapratīsi, kas tev nepieciešams. Lai atrastu tieši to, ko meklē, ienāc 220.lv jau šodien!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti