Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Mājokļa iekārtošana

Iekārtot mājokli, lai arī liekas gaužām vienkārši, ir daudz sarežģītāk, nekā domājam. Ne tikai tāpēc vien, ka tas prasa zināmus finansiālus izdevumus, bet arīdzan tāpēc, ka atrast labas, kvalitatīvas un mūsu gaumei un iespējām atbilstošas mēbeles nevar vienas dienas laikā.

Iekārtot jebkuru telpu mājoklī, ir visnotaļ sarežģīti – visbiežāk iegādājamies pašu svarīgāko un tad pamazām, laikam ejot, pērkam klāt lietas, kas iederēsies telpā, padarīs to omulīgāku, ērtāku un praktiskāku pēc mūsu vēlmēm un vajadzībām. Visbiežāk gan sanāk, ka aizstājam vecās mēbeles ar jaunām, izvēloties kaut ko modernāku, stilīgāku vai vienkārši jaunu, jo iepriekšējā mēbele jau ir nokalpojusi savu laiku. 

Viena no būtiskajām mēbelēm mājoklī – dīvāns. Bieži vien tas ir viesistabas vai dzīvojamās istabas dīvāns, reizēm arī guļamistabā kā gultu izvēlamies dīvānu (jo tā ir ērtāk, funkcionālāk un sanāk ietaupīt vietu telpā). Savukārt tad, ja dzīvojam dzīvoklī un telpu ir maz, dzīvojamā istaba naktī pārtop par guļamistabu, kad dīvāns tiek pārvērsts par platu un ērtu gultu. Tā kā šī nav mēbele, ko mainām bieži, tad dīvānus parasti izvēlamies patiešām kvalitatīvus un ērtus – tā, lai kalpotu vairākus gadus un būtu praktiski – gan kopšanas, tīrīšanas, gan izmantošanas ziņā. 

Arī dīvānu veidi, no kā izvēlēties, mūsdienās pircējam tiek piedāvāti gana dažādi, lai būtu iespēja izvēlēties savām mājām visatbilstošāko, gan izmēra, gan ērtuma un pielietojuma ziņā, Kādam izvelkamais dīvāns nemaz nebūs nepieciešams, un tas būs paredzēts vien dzīvojamajā istabā, kā vieta, kur ērti apsēsties pie televizora, vai kur apsēsties viesiem. Savukārt kāds cits to, kā jau minēts, vēlēsies pārvērst par gultu. Vēl kāds izvēlēsies dīvānu, kas ir izvelkams, tikai tāpēc, lai izmantotu to kā viesu guļvietu, kad nepieciešams (izvelkams dīvāns dzīvojamajā istabā nav slikta izvēle, arī tad, ja ir atsevišķa guļamistaba – viesi to ļoti novērtēs). 

Viens no populāriem un iemīļotiem dīvānu veidiem – stūra dīvāni. Lai gan pastāv mīts, ka tie ir lieli un aizņem daudz vietas, tā nebūt nav. Stūra dīvāni ir tik dažādās formās un veidos, ka varam izvēlēties un iegādāties pavisam atbilstošu stūra dīvānu arī nelielām telpām, turklāt tas ir gana praktisks un funkcionāls. 
Ja esam izlēmuši par labu stūra dīvānam, varam pārdomāt dažādus faktorus, kas būs svarīgi dīvāna iegādē. Stūra dīvāni nav tikai liela izvelkama gulta, ko pa dienu varam sabīdīt, lai padarītu telpu plašāku un nodrošinātu ērtu sēdēšanas vietu sev vai viesiem. 

Kā jebkura mēbele, arī stūra dīvāni ir dažādās kvalitātēs un, ja vēlamies tādu, kas kalpotu labi un ilgi, jāmeklē pēc kvalitatīva un praktiska stūra dīvāna. Tas, cik kvalitatīvs būs dīvāna rāmis un mehānisms, izteiks daudz. Un tas nozīmē ne vienmēr arī to lētāko cenu. Bet, tā kā šī ir mēbele ilgtermiņam, īpaši ekonomēt nevajadzētu. 

Ja mājās ir mājdzīvnieki un mazi bērni, noteikti padomājam arī par dīvāna vieglu kopšanu – arī tad, ja esam mājās ieviesuši striktu „nekādu ēdienu un dzērienu ārpus virtuves” politiku, baltu auduma stūra dīvānu atļaujas vien cilvēki, kas ir ļoti pārliecināti par to, ka spēs apmaksāt regulāras dīvāna kopšanas un tīrīšanas pakalpojumu izmaksas. Pašam kopt dīvānu nemaz nebūs tik viegli, jo īpaši baltu, un jo īpaši auduma. Turklāt jāņem vērā vēl polsterējums, traipu daudzveidība un tīrīšanas specifika katram – īsāk sakot, pie izvēles ir ļoti jāpiedomā.

Tas gan nenozīmē, ka vajadzētu attiekties no gaišiem dīvāniem kopumā, tomēr visus aspektus pirms tam apsvērt gan būtu nepieciešams – tajā skaitā dzīvnieku spalvas, ķepu nospiedumus, bērnu nedarbus un nejauši izlietu sulas vai kafijas krūzi uz dīvāna. Arī viena pile kafijas uz dīvāna virsmas būs pamanāma. 
Bet izvēles iespējas pavisam noteikti ir plašas, jo mājokļos dīvāni ir, turklāt katru gadu tie mainīti netiek un arī tīrītāji netiek saukti reizi mēnesī. Tas vien nozīmē gudru un praktisku dīvānu izvēli. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti