Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Šauļi ļoti labi izskatās naktī

Šauļi, lai attaisnotu savu saules pilsētas vārdu, atrod visdažādākos veidus. Kad saule noriet, pilsētā iedegas daudzi gaismekļi. Sniedzam Top 7 vietas, kuras naktī izskatās tikpat iespaidīgas, kādas tās ir dienā. P.S. Gaismas tiek iedegtas, kad noriet saule.

1. Saules pulksteņa laukums. Protams, saules pulksteņa rādīto laiku pārbaudīt neizdosies, bet efektīgi apgaismotā skulptūra Strēlnieks zeltā laistīsies jau no tālienes, bet vēl labāk būs redzama tuvumā. Viss laukuma perimetrs apgaismots ar baltām gaismām. Vakara fotosesijām tā ir pati piemērotākā vieta!

2. Bulvāris. Sajūtieties kā modeļi, kas iet pa modes skates mēli. No abām pusēm ir apgaismots taisns Vilniaus g. posms, kas pilns skulptūrām, mākslinieciskiem akcentiem, strūklaciņām, grafiti un vietām, kur varat vienkārši atpūsties. Svētku laikā tiek iedegti arī dekoratīvi gaismas ķermeņi – saules, ar kurām rotāti apgaismes stabi.

3. Augšāmcelšanās laukums (Prisikėlimo aikštė) Augšāmcelšanās laukums, kas tā vien mirdz no jauninājumiem, īpaši piesaista uzmanību. Strūklakas vakarā iekrāsojas dažādās krāsās, ar prožektoriem no apakšas apgaismoti ozoli, ar LED lentēm iezīmēti celiņi pāri laukumam līdz karoga mastam. Atbrauciet novērtēt atjaunināto galveno pilsētas laukumu. 

4. Katedrāle. Pilsētas baltais gulbis – Sv. Apustuļu Pētera un Pāvila katedrāle pašlaik tiek atjaunota, nu tās fasāde vēl baltāk staros gan dienā, gan naktī. Katedrāles apgaismojums ļauj arī naktī redzēt šo vēsturisko ēku no tālienes, lai no kuras puses mēs arī nebrauktu.

5. H. Frenkeļa villas parks. Villas ēkas apgaismojums tiek iedegts tad, kad noriet saule, bet rožu dārzs skaisti tiek apgaismots ar lukturiem. Senatnīgā strūklaka piesaista skatienu kā dienā, tā vakarā – speciālais apgaismojums ļauj par strūklakas skaistumu priecāties arī tad, kad saule jau norietējusi. 

6. Venclausku nams. Šauļi var lepoties, ka tiem ir savs Baltais nams! Tā tiek dēvēta Venclausku ģimenes māja, kura staro savā baltumā. Atjaunināts nama dārzs ar soliņiem, unikālām skulptūrām. Visā savā skaistumā teritorija atklājas, kad vakarā tiek ieslēgts apgaismojums.

7. Rēkīvas ezera tilts. Nekas nav romantiskāks par saulrietiem Rēkīvas ezera krastmalā. Siltajā gada laikā koka tilts tiek apgaismots un rada jauku atmosfēru.

Un tie nav vienīgie īpaši apgaismotie objekti Šauļu pilsētā. Vakarā tiek iedegtas gaismas uz pilsētas pašvaldības ēkas – tiek apgaismots karogs uz ēkas torņa, bet torņa logos iedegtie prožektori veido Lietuvas trīskrāsu karogu. Didždvarja ģimnāzija tiek apgaismota ar prožektoriem no apakšas, tāpat arī pie ģimnāzijas augošais ozols. Svētku apgaismojums pilsētā tiek ieslēgts Ziemassvētku laikā, bet dažus pēdējos gadus arī citu valsts svētku laikā – 16. februārī, 11. martā, Lieldienu laikā. Šai laikā ar sarkanu neona ilumināciju tiek rotāts vecais viadukts (Tilžės g.) un Vilniaus g. (no Radvilišķu puses) no Profesionālās izglītības centra līdz Vilniaus g. bulvārim. 

Atklājiet Šauļu gaismas naktī!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti